Eveniment

Regal muzical la Castelul Corvinilor

Livia Botici

Timp de trei zile, hunedorenii au avut parte de un festival impresionant de muzică clasică, găzduit de Castelul Corvinilor din Hunedoara. Prezenţa în mijlocul istoriei şi notele calde ale pianului, viorii sau ale naiului i-au făcut pe cei prezenţi să aibă parte de un adevărat regal muzical.

O încântare a simţurilor
Prima ediţie a Festivalului MuziCastel a debutat cu dreptul. În cele trei zile de reprezentaţii orchestrale, instrumentiştii au fost primiţi cu braţele deschise de un public numeros. În fiecare zi, sala, în care s-a desfăşurat evenimentul muzical, a fost plină până la refuz şi, pe lângă scaunele pregătite de organizatori, care toate au fost ocupate, numeroşi hunedoreni au stat în picioare, doar pentru a se delecta cu muzică de calitate. Cei prezenţi la eveniment au avut parte de recitaluri susţinute de elevi şi profesori ai Liceului „Sigismund Toduţă“ din Deva, dar şi de instrumentişti consacraţi din Timişoara şi Cluj-Napoca. Printre invitaţi, s-a numărat celebrul Nicolae Voiculeţ, singurul naist din lume care cântă la un instrument din fibră de carbon, şi formaţia Romanian Piano Trio, din care face parte şi Alexandru Tomescu, violonistul ce a câştigat în 2008 dreptul de a folosi vioara Elder Stradivarius Voicu. De asemenea, în cea de-a doua zi a MuziCastelului, hunedorenii au avut parte de o reprezentaţie istorică a lui Teodore Coresi, tenor la Opera din Viena. Tot în cadrul festivalului, sâmbătă, s-a lansat revista „POLItics&MEDIA”, lansare care i-a avut ca invitaţi speciali pe Cristian Pârvulescu şi Mihaela Miroiu. Festivalul MuziCastel a fost organizat de Asociaţia Culturală DevART Deva, Primăria municipiului Hunedoara, Muzeul Castelului Corvinilor şi PR& Media Strategies Group.

Festival de operă, în aer liber
Prima ediţie a festivalului MuziCastel pare a fi punctul de plecare a unei alte manifestări de acest gen, de o amploare mai mare. „Am fost contactaţi recent de Teodore Coresi şi, cu ajutorul lui, la vară, este aproape sigur că o să avem la Castelul Corvinilor cel mai mare festival de operă în aer liber, organizat vreodată în Transilvania, şapte zile de reprezentaţii cu solişti din ţară şi din străinătate. Aşa cred că reuşim să intrăm într-o nouă fază şi cu promovarea în străinătate a Castelului Corvinilor“, a declarat Alexandru Gruian, reprezentantul Asociaţiei Culturale DevART Deva. Prezent la festivalul MuziCastel, Ovidiu Hada, primarul municipiului Hunedoara, s-a arătat încântat de eveniment. „Noi, toţi cei care suntem în această sală, suntem prieteni, pentru că pe toţi ne uneşte pasiunea pentru muzica de calitate. Mă bucur că am reuşit să dăruim hunedorenilor un asemenea regal şi sunt fericit că, prin astfel de evenimente, punem în valoare şi Castelul Corvinilor, un monument istoric, de care ne mândrim cu toţii“, a declarat primarul Hunedoarei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura