FlashPolitica si administratie

Nepoata Sfântului Ardealului, sărbătorită într-un cămin pentru bunici. Mănăstirea Prislop i-a refuzat un loc de veci lângă Arsenie Boca

Și-a revenit după 4 săptămâni de comă, în urma unui atac cerebral, când îi vorbea starețul Mănăstirii Izbuc care credea că nu-l aude, scriu cei de la evz.ro. A trecut peste o formă severă de Covid. E convinsă că unchiul său, Arsenie Boca, Sfântul Ardealului, a ajutat-o. Fostul psiholog spune că acesta a avut grijă de ea tot timpul: când era în viața și după ce a trecut la cele veșnice.

Ultima întâlnire
La 92 de ani, fostul psiholog Zoe Dăian (foto), nepoata lui Arsenie Boca, a fost sărbătorită la Șoimi, în Bihor, acolo unde stă la un centru pentru vârstnici numit “Casa mea, Eden”. Ar fi vrut să se retragă la Mănăstirea Prislop, unde și-ar fi dorit un loc de veci lângă unchiul său. „Stareţa mi-a spus că nu voi putea fi înmormântată lângă el”…
De mică am fost călăuzită de unchiul meu. Îmi plac bucuriile duhovnicești. Ultima dată ne-am întâlnit când eram studentă la Cluj. Părintele, din cauza bunicilor din partea mamei, din partea mătușii Cristina, care veneau tot timpul la ei să o lămurească să se recăsăto­rească, i-a scris tatălui meu o scrisoare să vină de urgență la ei să-i lămurească să o lase în pace pe mătușa Cristina, pe mama lui, că nu vrea să se recăsă­torească. Dar cât de mult a insistat tatăl meu, ei tot asta doreau, să o recăsă­torească. Era foarte frumoasă Cristina. Avea un păr negru și ochii verzi.
„Sunt moață și româncă adevărată ca și tatăl meu. Sufăr când văd ce necazuri vin peste noi și în momentul de față pot să spun că suntem pe muchia pră­pastiei…Cea mai frumoasă viață am avut-o la sat, tatăl meu era învățător, director de școală. Mergeam cu gâștele la vale, și de multe ori, unchiu mă ajuta, că ele nu înțelegeau să vină după mine”, și-a amintit cu plăcere Zoe Dăian.