Politica si administratie

Când spaniolii nu-şi fac treaba

În ședința de Consiliu Județean de vineri, 28 octombrie, aleșii au votat mandatarea reprezentantului institu­ției în AGA de la Apa Serv Valea Jiului să voteze pentru angajarea unor juriști. Pentru ce? Pentru ca, în cazul în care firma spaniolă care nu a res­pec­tat contractul încheiat cu opera­torul din Vale va acționa în instanță societatea Apa Serv, să poată să se apere. Firma spaniolă trebuia să execute extinderea rețelelor de apă din Uricani și Câmpu lui Neag, pe fonduri europene, dar nu a realizat decât 70 la sută din proiect. Așa că,
i-a fost reziliat contractul de către Apa Serv.
„Firma spaniolă nu a respectat contractul. Cei de la Apa Serv au avut discuții îndelungate cu Ministerul Fondurilor Europene. S-a reziliat acest contract, iar noi acum ne luăm măsuri de siguranță, în condițiile în care ne dau în judecată, pe noi, pe Apa Serv, să putem avea consultanță juridică pro­fesionistă. Nu au terminat lucrarea și au ieșit din termenul contractului și atunci trebuia să se ia măsurile de rigoare. Dacă nu ne dă în judecată, nu se vor cheltui acești bani”, a declarat Costel Avram (foto), administratorul public al județului, reprezentantul Consiliului Județean în AGA Apa Serv Valea Jiului.
Lucrările nefăcute de spanioli vor fi scoase din nou la licitație. Pentru că nu au fost finalizate, lucrările vor fi scoase din nou la licitație. (A.N.)