Naționala României trebuie să câștige meciul cu Islanda

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (foto), a declarat la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că este extrem de important ca echipa na­ţio­nală a României să înceapă seria de trei meciuri din luna septembrie cu o victorie în deplasare cu Islanda pentru a mai spera la calificarea la Cupa Mondială din 2022.

Dezamăgit
„Contează să începem cu dreptul această serie de 3 meciuri. Întâlnirea cu Islanda va fi una foarte importantă, aş putea spune chiar decisivă pentru această campanie de calificare. De aceea, e extrem de important să începem cu o victorie în Islanda. Dacă anii trecuţi Islanda a fost echipa mai bună, acum trebuie să luptăm să câştigăm noi şi să întrerupem această serie a islandezilor. Aşa că ne dorim să câştigăm în Islanda şi să legăm acest rezultat cu altele la fel de bune cu Liechtenstein şi Macedonia de Nord”, a afirmat preşedintele, care a subliniat că nu va discuta despre viitorul lui Mirel Rădoi ca selecţioner decât după aceste trei partide.
Burleanu şi-a exprimat dezamăgirea faţă de cazurile de agresiune sexuală în care sunt implicaţi foşti şi actuali jucători ai naţionalei Islandei. „Vreau să îmi exprim dezamăgirea referitor la cazul de agresiune sexuală ascuns de către Federaţia de Fotbal din Islanda. Am rămas foarte surprins de această ştire, mai ales că se întâmplă în Islanda şi că o Federaţie de Fotbal nu a avut capacitatea să gestioneze un asemenea caz”, a precizat Răzvan Burleanu.

Nu e surprins
Preşedintele FRF nu s-a arătat surprins de noutăţile din lotul primei reprezentative a Ro­mâniei pentru cele trei meciuri.”Nu m-au sur­prins convocările jucătorilor noi la na­ţională. Asta ţinând cont de non-per­for­manţa echipelor de club în competiţiile euro­pene şi apoi de strategia noastră de a face permanent această trecere de la naţionala U21 către prima reprezentativă. Perfor­man­ţa echipei naţionale este oglinda echipelor de club. Dacă echipele de club nu vor reuşi să facă faţă în Europa, atunci vom avea mari dificultăţi în ceea ce îi priveşte pe jucătorii proveniţi din campionatul intern. De aceea, ne interesează foarte mult ca pe viitor să nu mai fim puşi în această situaţie, mă refer la faptul că avem o singură echipă participantă în cupele europene”, a spus el.
Răzvan Burleanu a menţionat că FRF va investi în continuare în echipele naţionale U21 şi U20 ale României. „Pentru următorii doi ani estimăm un cost de aproximativ de 1,6 milioane de euro pentru România U21 şi România U20”, a adăugat Burleanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.