Documente obținute ori depuse în sistem on-line

Din fața calculatorului pot fi depuse și pe­tițiile cetățenilor, obținerea infor­ma­ții­lor necesare ori programarea la unele ser­vicii. Totul este posibil după imple­men­ta­rea unui proiect finanțat din fonduri europene.
„Scopul acestui proiect este de simpli­ficare a procedurilor administrative și a ac­cesului populației către serviciile oferite de primărie. Practic, încercăm să reducem biro­crația din administrație, iar fiecare ce­tățean care dorește să acceseze un serviciu din primărie poate să o facă online, prin inter­mediul acestui portal, și va primi răspuns, la fel, electronic, cu toate datele solicitate. Tot în cadrul acestui proiect a fost inclusă o componentă care vizează echi­pa­mentele, dar și o componentă de instruire a per­sonalului din administrația publică locală care va lucra cu acest sistem electronic. De asemenea, în cadrul acestui proiect s-a realizat o scanare a documentelor, peste 2.000.000 de pagini, precum și arhivarea acestora, astfel încât accesul cetățenilor la aceste date să fie mult mai facil”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Noua platformă electronică poate fi accesată în baza unui cont creat de utilizator.
„Acest proiect are și rezultate, care au apă­rut în urma atingerii obiectivelor pe care ni le-am propus. Am realizat prin inter­me­diul acestui proiect un portal de servicii elec­tronice pentru cetățeni, prin inter­me­diul căruia aceștia pot să depună, electronic, cereri și solicitări către Primăria Municipiului Petroșani și tot așa vor primi și răspunsurile. De asemenea, am extins și modernizat sis­temul de registratură electronică exis­tent la nivelul primăriei, am modernizat site-ul instituției, am realizat această retro-digi­ta­lizare a documentelor din arhivă și, în prima fază, am instruit 81 de angajați ai instituției care vor utiliza acest proiect, cu mențiunea că, pe parcurs, vor fi instruiți toți angajații pri­măriei, pentru că toți trebuie să utilizeze acest portal”, a explicat Paulina Dragoș, di­rector executiv în cadrul Primăriei muni­cipiului Petroșani. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.