Naţionala feminină de handbal a României a rămas fără antrenorul Tomas Ryde

7 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Comisia Tehnică – Subcomisia de Senioare s-a reunit luni la Bucureşti, pentru a analiza prestaţia României la Campionatul Mondial şi unde echipa noastră a încheiat competiţia din Japonia pe locul 12. România a pierdut trei jocuri la cel puţin 12 goluri diferenţă, ajungând să fie înfrântă şi de Japonia cu 37-20.

Tomas Ryde (foto), antrenorul formaţiei noastre, şi-a asumat greşelile, iar la final a susţinut că este dispus să renunţe la post dacă membrii Comisiei Tehnice vor vota că trebuie făcută schimbarea. Majoritatea celor din comisie a decis că selecţionerul Tomas Ryde ar trebui să plece.
Foarte probabil, viitorul antrenor va fi român iar pe 13 ianuarie se va decide între Florentin Pera, Adrian Vasile, Bogdan Burcea, Aurelian Roşca, Ovidiu Mihăilă şi Gheorghe Tadici, dar ultimul a declinat varianta de a prelua echipa naţională, iar Ovidiu Mihăilă nu are experienţa necesară. Aşadar, în cursa pentru preluarea formaţiei naţionale au rămas Florentin Pera, Adrian Vasile, Bogdan Burcea şi Aurelian Roşca.
Alexandru Dedu, preşedintele FR de Handbal, a confirmat informaţia plecării lui Tomas Ryde. „Au fost nominalizaţi patru antrenori pentru a-l înlocui pe Tomas Ryde, timpul este scurt şi trebuie să avem un antrenor la echipa naţională pentru a pregăti participarea la turneul preolimpic de la Podgorica”.
În 20-22 martie, România va participa la turneul preolimpic de la Podgorica, alături de Muntenegru, Norvegia şi Coreea de Nord, de unde primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. (N. Gavrea)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A fost un sezon bun, cu multe competiţii şi cu rezultate pozitive. Interviu cu Cristian Petrean, preşedintele AJF Hunedoara

Activitatea Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) este mereu în centrul atenţiei datorită competiţiilor organizate şi derulate de către această instituţie,...

De ce s-a supărat primarul Dan Bobouţanu pe cei de la Apa Prod?

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), e foc şi pară, după ce a aflat că un proiect de alimentare cu...

Bulina neagră, 7.01.2020

Elis Ramadani Covaci, tânăr din Lupeni Pentru că a fost arestat preventiv sub acuzaţiile că a agresat şi tâlhărit, alături...

Închide