A fost un sezon bun, cu multe competiţii şi cu rezultate pozitive. Interviu cu Cristian Petrean, preşedintele AJF Hunedoara

7 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Activitatea Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) este mereu în centrul atenţiei datorită competiţiilor organizate şi derulate de către această instituţie, dar şi pentru că rezultatele din sportul rege sunt subiect de comentarii în mass media.

Recent am avut o lungă discuţie cu preşedintele acestei asociaţii, Cristian Petrean (foto), care ne-a prezentat aspecte din activitatea anului competiţional 2019.
Reporter: Domnule preşedinte, anul competiţional 2019 s-a încheiat, este perioada analizelor, a bilanţurilor. Aţi avut recent o ultimă întâlnire cu membrii din comitetul executiv şi probabil că aţi tras concluziile necesare. Cum a fost anul recent încheiat pentru AJ Fotbal?
Cristian Petrean: Ca şi anul 2018, a fost un an bun, cu rezultate deosebite. A fost un an de început pentru formula din campionatul Ligii a patra, unde avem un nou sistem competiţional, cu play off şi play out. Am disputat competiţia până pe final de an, cu 18 etape, ne aşteaptă o primăvară 2020 interesantă, cu încă patru etape din sezonul regulat şi apoi, cu primele şase echipe clasate, de valori apropiate, vom disputa play-off-ul din cadrul întrecerii din ligă şi vom afla echipa care va fi noua campioană judeţeană. Această echipă ne va reprezenta judeţul la disputa pentru promovare în Liga a treia. Sperăm să fie o dispută cu un final fericit pentru noi şi să avem o echipă care va promova. Până atunci aşteptăm şi tragerile la sorţi de la federaţie, ca să vedem cu ce judeţ vom juca barajul.
Reporter: Comparativ cu anul competiţional 2018, aţi avut şi alte lucruri interesante în cadrul activităţii asociaţiei, în anul 2019?
Cristian Petrean: Noi ne-am diversificat foarte mult activitatea. Chiar am discutat recent cu colegul meu Sorin Ciotlăuş (nota red.- secretarul general al AJF Hunedoara), am făcut un scurt bilanţ. Dacă în 2017 am avut 11 competiţii, la finalul lui 2019 am avut 22, care s-au derulat şi unele s-au şi finalizat. Amintim aici de succesul echipei de fotbal feminin care a câştigat recent titlul naţional, după o competiţie judeţeană în care au participat anul acesta nouă echipe, o competiţie derulată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al judeţului şi care a avut un succes faţă de ediţia din 2017. O performanţă deosebită pentru un judeţ care nu are istorie în fotbalul feminin.
Ar mai fi de amintit aici o altă competiţie pentru formaţiile din mediul urban, „Din cartier pe stadion”, similară cu cea din mediul rural, ambele organizate în parteneriat cu Inspectoratul şcolar, o alta pentru societăţile comerciale cu finalitate la nivelul judeţului, iar în această lună, pe 18 ianuarie, vom participa la etapa regională, în barajul cu echipa din Alba Iulia.
Reporter: Alte proiecte realizate în colaborare cu IŞJ Hunedoara?
Cristian Petrean: Avem proiecte reuşite, cu rezultate excelente, trebuie să le menţionez aici. Am adus copii pe stadion, am avut un nou proiect pe parte de arbitraj. Dacă în 2018 am iniţiat şi am format tineri elevi, în activitatea aceasta de arbitraj, acum, cu sprijinul inspectoratului am continuat acest proiect iniţiat pe două zone, Petroşani şi Deva, iar mulţi dintre aceşti elevi se regăsesc în competiţiile noastre, arbitrează în competiţiile de copii şi juniori din judeţ. Mai mult, patru tineri arbitri se regăsesc într-un proiect naţional şi noi sperăm că odată cu luna februarie a acestui an să îi vedem promovaţi, iar în timp să fie delegaţi la jocuri importante din ligile superioare.
Reporter: Am văzut recent 670 de fotbalişti juniori din judet, îmbrăcaţi cu treninguri noi, cu sigla AJF-ului şi a partenerului dumneavoastră, Consiliul Judeţean Hunedoara. De ce?
Cristian Petrean: Trebuie să facem o rectificare, au fost 780 de copii, într-un proiect iniţiat de către noi pe Legea 350. Am luat anul acesta decizia împreună cu toţi colegii mei din Comitetul executiv al asociaţiei, pentru a promova un proiect pe care noi l-am propus către CJ Hunedoara, un proiect pentru a transmite un mesaj mai puternic, pentru a sprijini şi promova mişcarea sportivă. Să fim şi noi, AJF Hunedoara, mai vizibili prin acea nouă identitate vizuală pe care o avem, cu acea siglă nouă a asociaţiei, pe care o promovăm. Am reuşit să convingem CJ Hunedoara prin noutatea acestui proiect şi am primit 100.000 lei, cu care am cumpărat treninguri noi pentru toţi fotbaliştii din grupele de copii şi juniori. Au beneficiat de acest echipament tinerii de la grupele U 19, U 15, U 13 şi parţial U 11 de la cluburile din judeţ.
Reporter: Despre colaborarea cu FRF ce ne puteţi spune?
Cristian Petrean: A fost un alt proiect realizat cu sprijinul FRF, un proiect de solidaritate privind AJF-urile, iar noi am primit de la forul central suma de 5.000 de euro, care s-a regăsit în plata subvenţionată a arbitrajelor pentru jocurile de copii şi juniori.
Reporter: Despre ultima acţiune a AJF Hunedoara, cea din finalul anului 2019, putem spune că este remarcabilă.
Cristian Petrean: Ne-a sensibilizat foarte mult una dintre fetele din echipa de fotbal a judeţului, căpitanul echipei, cea care are o situaţie mai delicată. Am fost impresionaţi de această situaţie şi împreună cu toţi colegii din Comitetul executiv, cu arbitrii şi observatorii, am decis să organizăm o donare de sânge, iar cu banii colectaţi sau din donaţiile colegilor, am făcut un moment de bucurie, de fericire, alături de aceşti copii aflaţi într-o situaţie mai delicată. Le-am cumpărat pe lângă cele necesare traiului zilnic şi o maşină de spălat rufe, pe care am donat-o centrului de la Pui, unde aceste sportive se află.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De ce s-a supărat primarul Dan Bobouţanu pe cei de la Apa Prod?

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), e foc şi pară, după ce a aflat că un proiect de alimentare cu...

Bulina neagră, 7.01.2020

Elis Ramadani Covaci, tânăr din Lupeni Pentru că a fost arestat preventiv sub acuzaţiile că a agresat şi tâlhărit, alături...

Bulina albă, 7.01.2020

Alexandru Ilie, judoka la LPS Cetate Deva Pentru că a fost selecţionat un echipa României care a participat la turneul...

Închide