Sport

NATAŢIE. Un sportiv român declarat Omul Anului 2021

Paul Georgescu (foto) este singurul român nominalizat pentru a treia oară con­secutiv la titlul „Man Of The Year” la înot în ape deschise.
World Open Water Swimming Association Awards e cea mai puternică organizație de înot în ape deschise la nivel mondial și l-a ales din nou pe românul Paul Georgescu pentru categoriacea mai importantă, Man of The Year 2021 (Omul Anului). Titlul e acordat prin votul fanilor.
Nominalizările sunt acordate în funcție de performanțele și rezultatele obținute în 2021. De când există acest premiu doar Petar Stoychev, sportiv din Bulgaria, a fost nominalizat de patru ori la rând.
Ce spun cei de la World Open Water Swim­ming Association despre Paul Georgescu: „Un excelent înotător, talentat triatlonist și profesor de sport”.
De ce a fost ales Paul Georgescu ca Man Of The Year:
– în 10 februarie 2021 a stabilit un nou record mondial (Guinness World Records) după ce a înotat 3.5 km în Lacul Snagov timp de aproape o oră (57’56”), apa având 4 grade Celsius
– 29 iunie 2021 a înotat 100 km în de 34 de ore, în Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu”. A depășit recordul național de distanță înotată într-o piscină olimpică în 24 de ore, 72.5 km.
– este primul sportiv care a terminat Lake’s Seven Ultra Maraton, versiunea românească a Ocean’s Seven și tot el a înregistrat o premieră în înotul românesc în ape deschise: traversarea, în șapte zile, a șase lacuri din România, însumând o distanță de peste 100 km
– este campion mondial de înot în ape în­ghețate (0.2 grade Celsius) în proba de 500 metri și primul bărbat din lume care a înotat o milă la Cercul Polar de Sud

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.