Sport

Djokovic riscă să piardă primul loc în ierarhia ATP

Trimis acasă de justiția australiană după problemele iscate cu prezența sa în această țară, nevaccinat, Novak Djokovic (foto) (34 de ani, actual locul 1 în cla­sa­mentul ATP) nu va juca la Australian Open și riscă să piardă și poziția de lider din clasamentul ATP.

Mai mulți candidați
Djokovic nu își va putea apără trofeul și va rata oportunitatea de a deveni lider solitar în clasamentul titlurilor de Grand Slam, unde se află la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal, toți cu câte 20 de trofee în palmares. Sârbul poate fi întrecut la finalul turneului de la Melbourne.
Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), fina­list în 2021 și campion la US Open, este acum principalul favorit la Australian Open (AO) după interdicția de participare a lui Djokovic, iar rusul poate trece pe prima poziție a clasamentului dacă va câștiga la Antipozi.
Djokovic își va pierde cele 2.000 de puncte acumulate anul trecut când a câștigat trofeul chiar împotriva rusului. Medvedev, care are 8.935 puncte în pre­zent, îl va depăși pe sârb dacă va câștiga turneul.
Un alt tenisman care poate ajunge lider este Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP). Acesta are în prezent 7.970 de puncte și, la fel ca Medvedev, are nevoie de trofeu pentru a-l depăși pe Djokovic.
Dacă unul dintre Medvedev sau Zverev câștigă primul Grand Slam al anului și devine noul lider ATP, vom asista la o pre­mieră după 18 ani!.Ultima dată când tenisul masculin a avut un lider mondial în afara celor patru giganți, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray, a fost pe 1 februarie 2004. Atunci, în fruntea clasamentului ATP s-a aflat pentru o zi americanul Andy Roddick care a fost apoi detronat de Roger Federer, ultimul rămânând pe prima poziție a cla­samentului mondial pentru 237 de săp­tămâni consecutive, un record absolut în tenisul masculin. De atunci, doar Nadal, Djokovic și Murray au mai izbutit să ajungă pe primul loc. Djokovic a urcat din nou pe primul loc în luna februarie 2020.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura