; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Municipiul Orăştie are o piaţă agroalimentară modernă

31 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Magdalena Şerban

Vineri, în cartierul Micro II din Orăştie, a fost dată în folosinţă o piaţă agroalimentară modernă, administraţia locală dorind să creeze condiţii optime de expunere şi vânzare a produselor pentru comercianţii autohtoni, dar în egală măsură şi o ofertă diversificată pentru consumatori, adaptată unui stil de viaţă sănătos. La acţiune au luat parte reprezentanţi ai conducerii municipalităţii, panglica inaugurală fiind tăiată de Ovidiu Bălan, edilul-şef al municipiului Orăştie.

„Am finalizat construcţia halei pentru produse agroalimentare numită «LA BERZE», oferindu-le cetăţenilor un edificiu pe două nivele, ce vine în sprijinul desfăşurării activităţilor specifice pieţelor agroalimentare în spaţii climatizate şi pe mai multe domenii comerciale, prin creşterea activităţilor de prestări servicii, de aprovizionare a populaţiei cu legume, fructe, lapte şi produse lactate, carne şi preparate din carne, produse apicole, peşte şi alte articole nealimentare, de cerere curentă. Construcţia are un design modern, având o suprafaţă desfăşurată de 690 de mp şi fiind dotată şi amenajată cu echipamente şi instalaţii performante şi o rampă de selectare a deşeurilor la standarde europene. Prin ceea ce facem, urmărim menţinerea unui mediu curat şi igienic din toate punctele de vedere. Punând în practică acest proiect, am vrut să transpunem totodată şi viziunea noastră legată de promovarea stilului de viaţă bazat pe consumul de alimente româneşti tradiţionale, cât mai curate şi produse chiar în zona Orăştiei, de către comunitatea noastră”, a arătat Ovidiu Laurenţiu Bălan, primarul municipiului Orăştie.
Trebuie precizat că aici îşi aduc bunătăţile cam toţi fermierii din satele din zonă, fiind principala punte de desfacere şi cam singura posibilitate reală de a face un ban cinstit pe urma roadelor obţinute cu trudă. Investiţia s-a realizat din bugetul local al municipalităţii Orăştie.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Declaraţie fermă a ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, la Barajul Mihăileni: “Jocul de glezne s-a încheiat!”

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a efectuat vineri, o vizită de lucru în judeţul nostru, la mai multe obiective...

Adolescentă prinsă la volan fără permis

O adolescentă, de 17 ani, din comuna Sălaşu de Sus, a fost oprită de poliţiştii din Orăştie în timp ce...

Rănită grav după ce a intrat în stâlp

O tânără în vârstă de 29 de ani, din municipiul Deva, a ajuns la spital în urma unui accident rutier....

Închide