Politica si administratie

Moloţ, reales vicepreşedintele Regiunii de Dezvoltare Vest

05 mircea molot (3)

Nicolle Ebner

 Pentru a doua oară, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), Mircea Ioan Moloţ (foto), a fost ales vicepreşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest). Evenimentul a avut loc sâmbătă, 22 august 2009, cu ocazia şedinţei CDR Vest, care a avut loc la Arad.

A lipsit de la întâlnirea cu preşedintele Băsescu
Funcţiile de conducere ale CDR Vest se ocupă prin rotaţie, de către preşedinţii consiliilor judeţene Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara, membre ale CDR Vest. Până acum, Mircea Ioan Moloţ a mai deţinut un mandat de preşedinte al CDR Vest, urmând să ocupe din nou această funcţie, anul viitor, după expirarea mandatului de vicepreşedinte al CDR Vest, început în data de 22 august. În cadrul şedinţei s-a prezentat, ca invitat de onoare, preşedintele Traian Băsescu – aflat la prima participare la un astfel de consiliu, iar numirea lui Mircea Ioan Moloţ a avut loc în absenţa acestuia (este încă în concediu de odihnă).

Hunedoara a luat caimacul finanţărilor europene
Traian Băsescu a participat la CDR Vest, ca urmare a rezultatelor de excepţie obţinute de cele patru judeţe în atragerea de fonduri europene, dar şi de faptul că este singura regiune de dezvoltare din ţară cu cei mai mulţi preşedinţi ai consiliilor judeţene de la PDL. Cu toate acestea, caimacul l-a luat judeţul Hunedoara, condus de un preşedinte PNL. Datele centralizate demonstrează că aproape 75 la sută din proiectele depuse pentru finanţare aparţin primăriilor din judeţul Hunedoara. „Introducerea criteriului «primul sosit, primul servit» ne-a avantajat. Ne-am mişcat repede şi am depus proiecte, pentru infrastructură, în valoare de 41 milioane de euro, faţă de 14 milioane de euro – Arad, 21 milioane de euro – Caraş Severin, şi 23 milioane euro – Timiş. Judeţul nostru mai are proiecte declarate eligibile în valoare totală de 50,5 milioane de euro, dar care au fost trecute pe lista de rezervă, pentru că limita de finanţare a fost depăşită. Cu 25, 23, şi 21 milioane de euro, celelalte judeţe sunt mult sub valoarea noastră şi la acest capitol. Alte proiecte ale primăriilor din judeţul Hunedoara, pe infrastructură, în valoare de peste 19 milioane de euro, sunt în etapa de evaluare. Sper să se respecte regula introdusă de actualul guvern, iar judeţului Hunedoara să nu i se pună piedici în obţinerea finanţărilor europene, mai ales că toate proiectele au fost declarate eligibile”, declară Mircea Ioan Moloţ.

Record în materie de proiecte în infrastructură
La nivelul regiunii Vest, proiectele declarate eligibile au valoarea totală de 193 milioane de euro, în condiţiile în care suma alocată pe întreaga regiune este de doar 24, 431 milioane de euro. Valoarea totală a proiectelor eligibile din judeţul Hunedoara este de 70 milioane de euro, cu aproape 400 la sută mai mult decât suma alocată
întregii regiuni de dezvoltare Vest.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura