Sport

Modificări în topul sportivilor anului 2010

Ciprian Marinuţ

Ierarhia la discipline neolimpice s-a schimbat semnificativ, după ce specialiştii Direcţiei pentru Sport şi Tineret Hunedoara au recalculat punctajele sportivilor, în baza validărilor primite de la Autoritatea Naţională.

Noi informaţii, alt clasament
Reprezentanţii Direcţiei pentru Sport şi Tineret (DST) Hunedoara au anunţat, ieri, modificarea clasamentului celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2010 la discipline neolimpice. Cei de la DST au recalculat punctajele laureaţilor, întrucât Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, care validează rezultatele sportivilor români, a făcut o nouă actualizare a medaliaţilor la competiţiile internaţionale din anul 2010. „Modificarea s-a realizat  în baza principiului la care ne-am angajat şi anume, ca nici un sportiv cu titlu mondial sau european să nu rămână în afara clasamentului”, a spus Marius Simina, inspector la DST Hunedoara. Ierarhia la discipline neolimpice a rămas neschimbată, gimnasta Amelia Racea fiind sportiva hunedoreană a anului 2010.

CS Ryu Do Deva, marele câştigător
În urma recalculărilor, s-a produs intrarea în clasament a trei noi sportivi, respectiv Horiana Sevastian (pe locul 6) şi Sergiu Olariu (pe locul 3), ambii karatişti juniori la CS Ryu Do Deva şi Andreea Simo (locul 6), tot practicantă de arte marţiale, legitimată la CS Budo Kurai Samurai Hunedoara.
În plus, alţi trei sportivi, toţi karatişti de la CS Ryu Do Deva, au avansat în clasament, în urma validării unor noi medalii de către ANST. Florin Mureşan (foto, în dreapta), deţinător a trei medalii mondiale de aur şi a şase titluri de campion european, a urcat de pe locul şase pe poziţia a doua, Ovidiu Crişan a urcat de pe locul opt pe trei, iar Anca Golgoţiu a săltat de pe locul opt pe patru.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura