Actualitate

Aimi si-a gãsit calea spre succes

Andreea Lazăr

Cântă de la 16 ani, vârstă la care practic, şi-a început cariera muzicală. Astăzi, la 24 de ani, este vedetă internaţională. Adina Butar (foto), cunoscută sub numele de scenă Aimi, s-a născut şi a copilărit în Deva. Aici, a înfiinţat prima trupă, alături de alte două fete.
„La 16 ani, am început să cânt. Atunci, am înfiinţat primul proiect, care se numea „Puff”. Era o trupă formată din trei fete, cu care am realizat cinci piese. Împreună cu trupa „Puff”, am avut activitate în jur de doi ani, am susţinut concerte în general la zilele oraşelor şi comunelor, la baluri de boboci, în special din partea de vest a ţării. Apoi, m-am mutat la Timişoara, la facultate”, povesteşte Aimi.

A avut nevoie de ani să progreseze
Aimi spune că muzica a fost întotdeauna pasiunea ei. Atunci când a decis să facă şi o carieră în acest sens, zice că doar şi-a urmat instinctul şi a luat lucrurile în cel mai serios mod posibil. Ambiţioasă din fire, Adina nu s-a descurajat atunci când proiectul „Puff” a ajuns la final. În timpul facultăţii, şi-a format altă trupă, alături de care a concertat aproximativ patru ani. „În timpul facultăţii am facut parte din trupa „Hollywood”.  Am scos în jur de 15 piese împreună şi am susţinut câteva zeci de concerte. Pentru mine, Puff şi Hollywood au fost un fel de liceu şi facultate în materie de muzică. Aceşti şase ani au fost acei ani de care am avut nevoie pentru a progresa,  pentru a acumula experienţă şi a mă pregăti pentru ceea ce a urmat”, povesteşte deveanca.

Colaborări cu DJ internaţionali
La nici o săptămână de la încheierea contractului „Hollywood“, Aimi a devenit vocea piesei „Out of my way“. Propunerea a venit din partea DJ-ului LLP, iar piesa s-a bucurat de un succes extraordinar în anul 2010, fiind în toate topurile radiourilor naţionale. „Out of my way” a beneficiat şi de un videoclip, promovat de toate posturile de muzică din ţară şi preluat de cele internaţionale. „Cea mai recentă colaborare este cu unul dintre cei mai cunoscuţi DJ din Turcia: Emrah Is, cu care am realizat piesa „I Love Istanbul”, care beneficiază, la rândul ei, de videoclip filmat în Istanbul, în noiembrie 2010. După lansarea acestei piese, am început să particip şi la evenimente din afara ţării, ceea ce mă bucură enorm. Consider că este un pas înainte, pe care mi-l doream”, spune tânăra.

Scrie şi texte pentru melodii
Ultimii ani nu au însemnat pentru Aimi doar colaborări muzicale. Artista deveană se poate mândri şi cu colaborări în materie de texte, una dintre cele mai importante trupe cărora le-a scris versurile unor piese muzicale fiind Direcţia 5. „Am scris texte pentru albumul “Aniversare” şi pentru cel mai recent album al lor, care urmează să fie lansat lunile acestea pe piaţă”, mai spune deveanca.
Chiar şi acum, după ani de muzică, Aimi mai are emoţii înaintea concertelor. „E un sentiment aparte înainte de fiecare eveniment, pentru că fiecare e special în felul lui. Intensitatea nu scade odată cu creşterea lor. Primul spectacol, susţinut în faţa a mii de oameni, a fost acum şapte ani, la Zilele oraşului Simeria. Am simţit bucurie, cred că acesta este cuvântul potrivit. Am avut emoţii, însă emoţii am şi acum înainte de spectacolele la care particip. Doar că se manifestă altfel, sunt nişte emoţii mai mature, nicidecum incontrolabile, poate chiar constructive”, povesteşte Aimi.
Aimi lucrează în prezent la o nouă piesă, tot în colaborare cu Emrah Is, iar în paralel, pregăteşte de lansare un nou single. Artista deveancă este implicată şi în alte proiecte, pe care încă nu le face publice, deoarece vrea să fie surprize pentru iubitorii de muzică şi fanii ei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura