Au furat şina şi au paralizat traficul feroviar

13 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Carmen Cosman

Până şi şina de cale ferată le face mai nou cu ochiul hoţilor de fier vechi, care nu ţin cont de faptul că acţiunea lor ar putea avea urmări grave.

 Poliţiştii de la Postul TF Livezeni, împreună cu angajaţii CFR, au ridicat, ieri, trei bucăţi de şină de cale ferată din curtea unui centru de colectare a fierului vechi din Aninoasa, care fuseseră tăiate din zona Iscroni. „Circulaţia feroviară a fost întreruptă câteva ore, până au fost înlocuite bucăţile de contraşină sustrase. Contraşina este tot un fel de şină, care se fixează acolo unde există zone înclinate sau curbe, pentru ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, a explicat comisarul şef Vasile Hriţac, şeful Poliţiei TF Hunedoara.
Lucrătorii CFR au sesizat dispariţia bucăţilor de şină şi au decis oprirea traficului feroviar, până la înlocuirea acestora, deoarece exista riscul deraierii garniturilor de tren, iar reprezentanţii Poliţiei TF le-au găsit imediat la un centru de colectare a fierului vechi din apropiere. Vasile Hriţac spune că angajaţii centrului respectiv au fost cooperanţi şi au dezvăluit poliţiştilor şi identitatea  celor care le-au adus, care sunt cercetaţi acum pentru furt calificat şi punerea în pericol a traficului feroviar.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cumpărături pe… gratis

O femeie din Haţeg s-a gândit să economisească nişte bani în timp ce face cumpărături şi a găsit soluţia. A...

„Judecati” în fata partidului

Preşedintele interimar al PDL Hunedoara, Viorel Arion, susţine că Marius Cristian Vladu (foto stânga) şi Romi Cărmăzan (foto dreapta) vor...

Maşină în flăcări

O maşină a luat foc, ieri seară, pe DN 7, la ieşirea din Deva spre Mintia. Incendiul s-a produs în...

Închide