Elevi transformati în personaje de propagandã electoralã

Andreea Lazăr

Zeci de copii din comuna Baru Mare au ajuns personaje de propagandă electorală. Elevii au fost duşi la căminul cultural din Livadia, unde reprezentanţii organizaţiei PNL s-au întâlnit cu sătenii. Copiii au strigat lozinci la adresa liberalilor hunedoreni, militând pentru susţinerea lui Daniel Răducanu la primăria comunei. De asemenea, a mai existat un grup de copii care au scandat numele candidatului PNL la primărie.

Întâmpinaţi cu pancarte şi lozinci
Mitingul electoral se pare că a fost pregătit, deoarece liberalii au fost aşteptaţi de copii la căminul cultural. Liderul liberalilor hunedoreni susţine că materialele electorale le-au fost împărţite elevilor chiar în dimineaţa zilei de protest, la şcoală. „Când am ajuns la căminul cultural, am avut surpriza să fim întâmpinaţi de copii, cu afişe şi pancarte cu Daniel Răducanu. Aceştia au început să strige „hoţii”. Chiar m-am apropiat de un copil şi l-am întrebat cine e hoţul. Nu mi-a răspuns, a continuat să strige „hoţii, hoţii. Noi am intrat şi am început discuţiile, iar copiii, la un moment dat, loveau cu pancartele în geam, mai-mai să îl spargă”, a povestit Mircea Ioan Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara.

„Instigatorii sunt cadre didactice“
Potrivit preşedintelui PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, adulţii care îi instigau pe copii erau de fapt cadre didactice. „Am aflat că este vorba despre soţia directorului adjunct, Silvia Butnaru, alta era o învăţătoare, Lupescu. Mai era o educatoare pensionară, dar care încă mai activa, Rodica Radu şi o altă educatoare, Angelica Coposesc. Personal, am stat de vorbă doar cu doamna Butnaru, care este profesoară de limba română şi care mi-a spus că nu am ce să-i fac, pentru că se pregăteşte de pensionare”, a afirmat Mircea Moloţ.
„Ceea ce s-a întâmplat este foarte grav. Folosirea unor copii de grădiniţă şi şcoală primară în campanie electorală este inadmisibilă. Este cazul ca autorităţile judeţului să-şi facă datoria, deoarece nu şi-au făcut-o până acum. Jandarmii trebuiau să le interzică de la bun început accesul în curte, deoarece era un miting neautorizat. De asemenea, părinţii ar trebui sancţionaţi de Protecţia Copilului, pentru că i-au lăsat pe elevii să participe la această manifestaţie. Cer, cu toată fermitatea, ca inspectorul şcolar general să ia măsuri asupra acestor cadre didactice”, a declarat deputatul Mariana Câmpeanu.
„Cer ca directorul şcolii să fie demis de inspectorul general, în caz contrar, să-şi dea demisia inspectorul general. Vom face o adresă în acest sens către Ministrul Educaţiei”, a mai afirmat Mircea Moloţ.

Arion: „Nu am fost noi”
Preşedintele interimar al PDL Hunedoara, Viorel Arion, a organizat, ieri, o conferinţă de presă, ca răspuns la protestul de la Livadia. Liderul democrat-liberalilor a prezentat un filmuleţ în care un grup de copii scandează numele candidatului liberal la primărie, încercând să demonstreze că partidul pe care îl reprezintă nu are nici o legătură cu cele întâmplate. Ceea ce n-a putut Viorel Arion să explice a fost existenţa materialelor electorale la acei copii. „Ca să spunem adevărul despre protest, un grup de copii ai PNL-ului au început să strige „Bolescu, Bolescu, Bolescu”, (n.r. Candidatul liberal la primăria Baru Mare), lucru care a generat reacţia celorlalţi copii, care au început să strige Răducanu, Răducanu. Nu ştiu cum au ajuns acele pancarte la copii. Adevărul este cel care vi l-am spus eu”, a declarat Viorel Arion, preşedintele interimar al PDL Hunedoara. Chiar şi democrat-liberalul hunedorean recunoaşte că „folosirea copiilor în campania electorală este ceva înjositor”, a afirmat Arion.

Anchetă la IŞJ Hunedoara
Inspectorul şcolar general, Alexandru Lăutaru, a declarat că se vor face verificări pentru a stabili dacă dascălii din localitate au vreo legătură cu protestul copiilor. „Am demarat o anchetă internă să vedem dacă vreun cadru şcolar a strâns copiii pentru a merge la căminul cultural. Dacă a fost vreun profesor, conform statutului cadrelor didactice, vom lua măsurile care se impun, în funcţie de gravitatea faptei”, a precizat Alexandru Lăutaru.
Pe 16 ianuarie, la Baru vor fi organizate alegeri pentru desemnarea primarului comunei, după ce Daniel Răducanu a demisionat din această funcţie, pentru a candida la Parlamentul României.

19 comentarii la „Elevi transformati în personaje de propagandã electoralã

 • 13 ianuarie 2011 la 8:29
  Legătură permanentă

  lautaru, demisia !!! si pt chestia asta si pt multele abuzuri pe care le-ai facut pana acum. stii tu care abuzuri …

 • 13 ianuarie 2011 la 11:06
  Legătură permanentă

  Arion da-ti si tu demisia.Ca nu esti bine informat.Rusine sa le fie TUTUROR CELOR IMPLICATI!

 • 13 ianuarie 2011 la 14:56
  Legătură permanentă

  Vierme, Hiena, Soparla s-au aliat sa doboare un Leu.
  Hai Raducanu !!!

 • 13 ianuarie 2011 la 15:05
  Legătură permanentă

  Si daca ramuri bat in geam
  Si DOKI-ti da pastila
  Eu imi bag pixu’n el de neam
  Si emigrez in China !

 • 13 ianuarie 2011 la 15:26
  Legătură permanentă

  si daca vreti cu adevarat
  sa schimb acest guvern
  putred de corupt
  eu vin si va aduc
  din departatele tari
  adevaratele legi
  suedeze.

 • 13 ianuarie 2011 la 19:10
  Legătură permanentă

  SA DE-A BOALA IN TOTI CEI CARE AU PARTICIPAT LA ACEASTA CAMPANIE ELECTORALA DE MIZERIE.MIZERABILI SUNT SI MIZERABILI RAMAN ADICA BOLESCU

 • 13 ianuarie 2011 la 19:20
  Legătură permanentă

  Ba livedene ai uitat ca voi v-ati chinuit sa scoateti luna din apa?Tot asa credeti ca tot ce zboara se mananca! Dar dupa ce sa aratat in aceasta campanie electorala demonstrati prostia din capul vostru.Daca Raducanu v-a facut voua mult bine sa stiti ca in valea lupului a facut mult rau.asa ca mai uitati-va si imprejur tri ma tri ca luna-i sus

 • 13 ianuarie 2011 la 19:39
  Legătură permanentă

  VOI LA BARU AVETI SI GAZ DAR LA LIVADIA NE-AU LUAT BANII SI GAZUL NU AVEM.ASA CA DUPA 6 ANI DE ABURELI CU RADUCANU SPERAM CA SI PE ULITA NOASTRA SE VA BAGA GAZUL .MULTA M(RESPECT)lui RADUCANU

 • 13 ianuarie 2011 la 20:17
  Legătură permanentă

  O sa ne schimbe Bolescu si bordurile.Astea ce le avem acum sunt facute de mantuiala de Raducanu.O sa ne puna inca un strat de asfalt.Canalizarea o sa ne-o rezolve,are firme,are oameni,utilaje si bani.Csep cred ca va coordona,asfaltari,borduri si de tot ce ne trebuie.Poate o sa-i faca la Csep casa si lui una alta,doar nu poate primarul nostru sa fie sarac

 • 13 ianuarie 2011 la 21:04
  Legătură permanentă

  Pe un picior de plai
  Pe-o gura rai
  Mai ca se unira
  Baciul Molotan
  Cu cel Pesedean
  Si cel Peremean
  Ca sa mi-l omoare
  Pe cel Raducan
  Ca-i mai ortoman
  Si-are oi mai multe
  Mandre si cornute…..
  si dumneavoastra stiti continuarea mioritica!
  Oameni ai comunei Baru nu va lasati Baciul Raducan ca impreuna
  puteti face multe! Succes!

 • 14 ianuarie 2011 la 14:32
  Legătură permanentă

  Doctorul alcoolist nu a fost in stare sa-si faca o casa si sa-si gaseasca o nevasta (este ipotent) si crede ca poate conduce o comuna. Desi cistiga zeci de milioane pe luna ii cheltuie pe alcool si jocuri de noroc. Cred ca traieste din ouale si brinza pe care le primeste de la bolnavi. Nu cred ca este in masura sa dea lectii de moralitate.

 • 14 ianuarie 2011 la 17:29
  Legătură permanentă

  BANCUL ZILEI:

  Raducanu a facut fintina arteziana ca sa aiba Bolescu unde spala oile.

 • 14 ianuarie 2011 la 21:42
  Legătură permanentă

  pacientul 007 dute si freaca-i ,,pixul,,lui doctorul poate i se va scula daca nu ia-l in gura.Sa de-a al de sus sa ai nevoie de un doctor ca poate esti prea sanatos! ! !

 • 14 ianuarie 2011 la 22:48
  Legătură permanentă

  Pt.Agent special 1
  Dai sfaturi altora din propria-ti experienta? Crezi ca felcerul Doky este asa de bun ca medic? Este un alcoolist notoriu , joaca tot ce castiga la aparate si numai de serviciu nu se tine.O sa vada el de luni incolo ce face.O sa aibe timp sa-si termine vila,care la ora actuala(adica de doi ani) este tot o ruina.Rusine Doky si acolitilor tai

 • 15 ianuarie 2011 la 11:02
  Legătură permanentă

  Nu consumati carnea primita mita de la Bolescu, deoarece este infectata cu trichineloza! In loc de stampila de la medicul veterinar are parafa lui CSEP.
  BOULESCULE, iar ai facut-o de oaie!

 • 15 ianuarie 2011 la 19:45
  Legătură permanentă

  De ce trebuie mai neispavitilor ce sunteti neispraviti voi sa vorbiti asa de doctor si de Adi?Lasa-ti voi mai nesimtitilor ce sunteti de nesimtiti si ciobani ca de luni nu o sa mai scrieti nimic.Uff.Deja m-am enervat enorm pe voi si nu vreau sa-mi creasca tensiunea.Nu va speriati ca nu e o problema.

 • 15 ianuarie 2011 la 20:00
  Legătură permanentă

  Si daca ramuri bat in geam
  Si DOKI-ti da pastila
  Tu baga-ti pixu in al tau de neam
  Ca DOKI-vie salvarea
  Cu drumuri,ape si de toate
  Momarlanilor care esti.
  Am baut putin

 • 15 ianuarie 2011 la 21:14
  Legătură permanentă

  Ba boule chiar vrei sa o iei sus,sau vrei sa-ti bag mortu in casa poponautule care esti.Sa te vad de luni cu doliu in poarta de la pierderea candidatului tau,pervers notoriu ce esti luati-as neamu la p-fula,pacient 007.

 • 16 ianuarie 2011 la 15:10
  Legătură permanentă

  HELLO , OAMENI
  pai LAUTARU AUZITI FACE ANCHETA ????? TE APUCA PLINSUL SEFUL PDLEISTILOR FACE ANCHETA, EL CU RIDIZI FAC ANCHETA SA CAUTE VINOVATIII, IN CE TARA TRAIM ????? DOAMNE !!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.