Mobilizare la unităţile medicale la care au ajuns copiii cu meningită

2 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Cele două spitale din Valea Jiului, cel de la Lupeni, respectiv cel de la Petroşani, unde au ajuns cei doi sugari diagnosticaţi cu meningită, şi-au luat măsuri de dezinfecţie. Toţi cei care au intrat în contact cu copiii au primit tratament preventiv.
Un copilaş de opt luni a murit, iar altul de patru luni este internat într-un spital din Timişoara, fiind diagnosticaţi ca suspecţi de meningită. Cei doi micuţi sunt din localitatea Uricani, însă s-a stabilit că nu există legătură între cazuri, astfel că nu s-au îmbolnăvit unul de la altul.
Primul caz a fost constatat la copilul de patru luni, care iniţial a fost internat la spitalul din Lupeni, iar apoi a fost dus la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Bolnavul a fost transferat, pe 27 mai, la secţia de Pediatrie, şi apoi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Timişoara, unde este sub tratament. Al doilea copil, în vârstă de opt luni, a fost internat iniţial la spitalul din Lupeni şi transferat apoi la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Pe drum, copilul a intrat în stop cardio-respirator, i s-au făcut manevrele de resuscitare, însă a decedat la UPU Petroşani.
DSP Hunedoara a luat legătura cu medicul de familie al copilului, fiind administrat preventiv tratamentul cu antibiotic necesar în asemenea cazuri. Fraţii minorului decedat, cât şi familia sunt monitorizaţi de medici, iar copiii primesc tratament specific. Cele două spitale au demarat imediat procedurile de dezinfecţie în secţiile şi spaţiile unde au ajuns minorii bolnavi.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Urmează „Cupa Vacanţei” la Aqualand

Complexul Aqualand Deva organizează „Cupa Vacanţei” la înot, cei mici fiind invitaţi să-şi demonstreze, contracronometru, abilităţile de buni înotători.

Tragedie pe DN 66, din cauza unei defecţiuni

Un şofer de 82 de ani, din oraşul Călan, a murit în urma unui accident de circulaţie care a avut...

Depresia şi boala l-au făcut să-şi ia viaţa

Un bărbat de 63 de ani, din Petroşani, s-a aruncat de pe un bloc de locuinţe, de la etajul patru,...

Închide