Ministrul Muncii le cere patronilor să dea salarii mai mari angajaţilor

Adriana Năstase

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan (foto), a declarat vineri, la Deva, că salariul minim pe economie este mic, însă acesta trebuie crescut într-un mod predictibil, pentru a putea fi susţinut pe termen lung şi în corelare directă cu productivitatea muncii.

Discuţii cu angajatorii
„Consider că în România nivelul salariului minim este mic, dar, în acelaşi timp, acesta tre­buie crescut într-un mod predictibil astfel încât mediul economic să-l poată susţine pe termen lung şi să crească direct proporţional cu pro­duc­tivitatea muncii. De aceea, o com­po­nentă im­portantă a activităţii mele la Mi­nis­terul Muncii o reprezintă discuţiile cu an­gajatorii, ast­fel încât să găsim varianta cea mai bună de ancorare a modalităţii de creş­tere a salariului minim în România în funcţie de sustena­bi­litatea mediului economic”, a spus ministrul Muncii, în cadrul unei confe­rinţe de presă.
Raluca Turcan a arătat că îşi doreşte o creştere a productivităţii muncii, a produselor cu valoare adăugată mare şi a numărului de investiţii, astfel încât să fie posibil şi un nivel mai bun al salarizării.
„Îmi doresc ca în România investitorii să ajungă să folosească materie primă din Ro­mâ­nia, componente produse în România cu valoare adăugată mare, astfel încât şi partea de productivitate a muncii să crească, în timp. Aceasta este misiunea pe care noi ne-o asu­măm la nivelul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale ca, pe partea de ocupare, prin dis­cu­ţi­i­le cu angajatorii, prin facilităţile şi sprijinul acor­dat angajatorilor, prin coor­do­narea mai multor angajatori la nivel de ju­deţe sau la nivel de ţară, să reuşim să creş­tem numărul inves­ti­ţiilor în România, nu­mă­rul locurilor de muncă şi nivelul salarizării”, a menţionat Turcan.
În opinia sa, este nevoie de digitalizare atât în domeniul relaţiilor dintre angajaţi, anga­ja­tori şi instituţii ale statului, dar şi ceea ce pri­veşte casele de pensii, care să aibă introduse dosarele de pensii în format digital.
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost prezentă vineri într-o vizită de lucru în judeţul Hunedoara, prilej cu care a deschis şi prima ediţie a Bursei locurilor de muncă organizată la Deva după pandemie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.