<

Ministrul Justiţiei cere revocarea din funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr

24 octombrie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader (foto sus), a anunţat ieri că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr (foto jos).

El a prezentat raportul privind activitatea managerială a procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
„În temeiul prevederilor articolului 54, alineatul 4, coroborat cu articolul 51, alineatul 2, litera b din Legea 303/2004, cu modificările, completările ulterioare privind statutul judecătorilor şi procurorilor, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, domnul Augustin Lazăr“, a anunţat Toader, la Ministerul Justiţiei.
El a adăugat că raportul de evaluare, însoţit de propunerea de revocare a procurorului general, va fi transmis miercuri seara către Secţia pentru procurori a CSM în vederea studierii, analizării şi elaborării avizului consultativ, precum şi preşedintelui României pentru a decide potrivit competenţelor legale ce îi revin.
Ministrul Justiţiei a afirmat că faptele enumerate în raport sunt «de netolerat» într-un stat de drept, iar activitatea managerială a lui Lazăr contravine obligaţiilor constituţionale şi legale.
„Considerăm că actele şi faptele enumerate în prezentul raport, de netolerat într-un stat de drept, demonstrează că activitatea managerială a domnului Augustin Lazăr contravine obligaţiilor constituţionale şi legale. În aceste condiţii, nu se mai poate susţine ocuparea în continuare şi exercitarea de către domnia sa a funcţiei de conducere din cadrul Ministerului Public. Toate elementele prezentate susţin gravitatea comportamentelor, mesajelor publice ale procurorului general, care, prin managementul realizat, a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional“, a susţinut Tudorel Toader. (Agerpres)

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Regele Dreptății „”„ spune:

    Ticăloșia și lașitatea politicienilor a dus astăzi la sărăcie și la abuzuri grave asupra oamenilor nevinovați .

    Cu fiecare zi de amânare a schimbării legilor din justiției sunt aruncați în închisoare nevinovați . Nu trebuie să faceți parte prin complicitate la aceste abuzuri și nelegalități pe care le fac magistrații . Schimbați legile din justiție pentru educație și dreptate .

    Regele Dreptății „”„

  2. pompiliu bota spune:

    Asta da cutremur! By the way: Raed Arafat a cobit cutremurul! Sa dea socoteala ! Sa ne spuna daca si cand apar replici!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Opt deţinuţi, între care şi Serghei Gorbunov, au povestit elevilor cum au ajuns la închisoare. „Aici nu se spune «La mulţi ani»”

Opt deţinuţi din Penitenciarul Deva, între care s-a numărat şi celebrul Serghei Gorbunov (foto), au povestit ieri elevilor de la...

Bulina neagră, 25.10.2018

Cornel Lunel,  tânăr din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru tâlhărie, victima sa fiind o femeie neajutorată,...

Bulina albă, 25.10.2018

Avram Iancu, bibliotecarul polisportiv din Petroşani Pentru că îşi continuă cursa înot către ţărmul Istanbulului, în ciuda faptului apa mării...

Închide