Ministrul Eduard Novak este optimist în ce priveşte revenirea spectatorilor pe stadioane

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, (foto), a declarat recent că redes­chi­derea stadioanelor pentru suporteri va fi po­sibilă într-un anumit procent din capa­ci­tatea arenelor peste 2-3 luni, autorităţile luând în calcul şi deciziile celorlalte state în această privinţă.
„Presiunea este din ce în ce mai mare. Din partea mea ar putea să se întoarcă su­por­terii şi mâine. Dacă vedem însă exem­plele de afară, nu este încă deschis nimic şi cumva trebuie să ne raportăm la ce se în­tâmplă afară. Haideţi să o luăm pas cu pas. Prima oară ne zbatem să trecem de la tes­tele PCR la cele antigen, ca să uşurăm puţin bu­getele structurilor sportive şi federaţiilor, iar mai târziu, peste două-trei luni, în funcţie de cum va evolua pandemia, poate reuşim într-un procent să readucem spectatorii înapoi.
Cunoaşteţi foarte bine cum este fotbalul. La teatre nu o să se strângă niciodată spec­tatorii în primul rând şi să ţipe la actori. La fotbal este puţin diferit şi cred că oamenii care lucrează şi analizează astfel de com­portamente ştiu foarte bine de ce au luat această decizie. Dacă noi am fi ultima ţară din Europa care nu ar avea deschis, aş în­ţelege, dar trebuie să vedem ce se întâmplă şi în Europa şi să ne raportăm la ce se în­tâmplă acolo”, a declarat Novak.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Câştigătorii competiţiei nocturne Parângul Night Challenge

Ca de fiecare dată acest eveniment organizat în Valea Jiului se bucură de o participare numeroasă, iar la ediţia de

Atleţi hunedoreni la finala pe ţară a juniorilor II

Atleţii juniori de la categoria II sunt invitaţi să participe începând de vineri la întrecerile etapei finale de cadrul Campionatul

Medalia olimpică va fi premiată de către federaţia de lupte

Sportivii care vor reuşi să urce pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi premiaţi de către Federaţia

Închide