Mihai Covaliu: Vaccinarea nu condiţionează participarea la Olimpiadă

Vaccinarea împotriva Covid-19 nu este o condiţie obligatorie pentru sportivi pentru a fi prezenţi la întrecerile de la Jocurile Olimpice care se vor desfăşura anul acesta la Tokyo, a declarat recent Mihai Covaliu (foto), preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
„Vaccinarea este un proces în curs de derulare. Nu este obligatoriu acest proce­deu pentru a participa la Jocurile Olimpice. Iar lucrurile sunt extrem de clare din acest punct de vedere. Deocamdată sunt 59 de sportivi români calificaţi la JO, sperăm ca în total să ajungem la 100-110 sportivi. Aşteptăm ca şi fetele de la handbal să ob­ţină calificarea, pe ceilalţi sportivi de la scri­mă, lupte, judo, tenis, gimnastică …Sunt federaţii care încă mai pot califica sportivi”, a afirmat el.
Întrebat câţi dintre cei 59 de sportivi ro­mâni calificaţi sunt deja vaccinaţi, Covaliu a răspuns: „Există o astfel de evidenţă. De acest lucru răspunde ofiţerul de legătură Covid-19. Este un aspect care ne-a fost sugerat şi impus de către Comitetul In­ter­na­ţional Olimpic. Procesul de vaccinare se face în funcţie de programul sportivilor, de calendarul competiţional, iar el decurge într-un mod planificat şi foarte bine con­trolat”.
Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amâ­nate pentru intervalul 23 iulie – 8 august 2021, după ce iniţial erau pro­gra­mate în perioada 24 iulie – 9 august 2020.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare