Ministerul Românilor de Pretutindeni premiază 100 de compatrioţi din diaspora

O sută de români de succes vor fi premiaţi în Anul Centenarului de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, într-un proiect care îşi propune să scoată în evidenţă primele 10 personalităţi româneşti din 10 ţări ale lumii în care se află comunităţi importante de conaţionali ai noştri, a anunţat, la Deva, Natalia Intotero (foto), ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Primul eveniment din acest proiect este programat pe 16 mai, la Bruxelles, prin implicarea Misiunii Diplomatice a României, prilej cu care simbolul capitalei Belgiei, statueta Manneken Pis, va fi îmbrăcat de primăria locală în costum de căluşar.
„Premierea va fi organizată în sala de festivităţi a Primăriei din Bruxelles. Domnul primar, în semn de apreciere pentru România şi pentru Ziua Naţională a Costumului Popular, îl îmbracă pe Manneken Pis în costum de căluşar şi îl vom prezenta tuturor turiştilor şi participanţilor în Piaţa Mare (n.r.-Grand Place) din Bruxelles“, a declarat ministrul Natalia Intotero.
La acest eveniment va fi promovat şi costumul popular românesc, ministrul Natalia Intotero urmând să poarte un costum din Ţara Moţilor, locul din care provine. „Vom încerca, şi noi, să prezentăm bogăţia şi frumuseţea tradiţiilor noastre şi să fim un număr cât mai mare de participanţi îmbrăcaţi în costume populare. Profit de această ocazie pentru a lansa un apel tuturor românilor prezenţi în data de 16 mai în Bruxelles, de a fi prezenţi la acest eveniment prin intermediul căruia încercăm să arătăm lumii întregi că România are oameni de valoare, atât în ţară, cât şi pretutindeni, în lume“, a arătat Natalia Intotero.
Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a explicat că în acest proiect au fost angrenate misiunile diplomatice ale României din primele 10 ţări din lume în care se află cele mai importante comunităţi de români, opt dintre acestea fiind din Europa, alături de care sunt SUA şi Israel.
Din fiecare ţară selectată, reprezentanţii misiunilor diplomatice au stabilit 10 personalităţi, români care vor fi premiaţi, în acest an, de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. „Nu a fost o muncă uşoară, pentru că avem foarte mulţi români care fac cinste ţării, însă dintre cei mai buni au fost selectaţi primii 10“, a conchis Natalia Intotero. (Sorin Blada, Agerpres)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Apa Prod SA Deva, prezentă cu stand la Expo Apa România

„Apa Prod SA Deva participă, în aceste zile, la Expo Apa - cel mai important eveniment de profil din România.

Ministrul Natalia Intotero, despre concetăţenii din diaspora: „Chiar dacă sunt plecaţi din ţară, românii vorbesc, simt, se roagă în limba română”

Peste 400 de elevi de liceu din judeţul Hunedoara au participat, sâmbătă, la Deva, la prezentarea campaniei naţionale «Informare acasă!...

Minciunile PSD-ALDE despre pensiile românilor: Punctul de pensie

De ani de zile, PSD minte pensionarii români că le aduce punctul de pensie la valoarea de 45% din salariul...

Închide