Mii de credincioşi, aşteptaţi la mormântul pãrintelui Arsenie Boca de la Prislop

26 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Anul trecut, peste 20.000 de credincioşi s-au aflat în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, fostul stareţ al Mănăstirii Prislop.

Florile de pe mormânt nu se ofilesc niciodată

De altfel, în acest loc oamenii vin pe tot parcursul anului, motiv pentru care se spune că florile de pe mormântul părintelui (foto) nu se ofilesc vreodată. Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910, în comuna hunedoreană Vaţa de Jos. Părintele a fost arestat şi torturat de fosta Securitate în anii 1948 şi 1951, pentru presupuse legături cu legionarii, fapte negate de acesta. Condamnat la muncă silnică la Ocnele Mari şi la Canal, părintele a revenit, la finalul pedepsei, ca stareţ la Mănăstirea Prislop. El a fost alungat de aici în anul 1959, când regimul comunist a desfiinţat lăcaşul de cult şi l-a transformat în cămin de bătrâni. Securitatea i-a interzis să mai slujească.

Părintele a încetat din viaţă pe 28 noiembrie 1989, la Mănăstirea Sinaia, după ce petrecuse mai mult timp ca pictor muncitor de biserici în Bucureşti. A fost înmormântat apoi la Prislop.

Pot suna la 112

Peste 160 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor asigura măsurile de ordine publică, în perioada 26-28 noiembrie, cu ocazia manifestărilor religioase de la Mănăstirea Prislop, prilejuite de împlinirea a 21 de ani de la trecerea în nefiinţă a părintelui Arsenie Boca, apreciat de mulţi credincioşi ca „un sfânt al Ardealului“.

„În incinta mănăstirii, jandarmii vor asigura ordinea publică pe timpul slujbei religioase şi vor realiza dispozitive de îndrumare a credincioşilor pe timpul pelerinajului la mormântul părintelui Arsenie Boca. În acest sens, jandarmii recomandă participanţilor la această manifestare religioasă să respecte indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine“, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, lt. Nicolae Răducu.

Mai multe echipaje de poliţie se vor afla pe drumul spre Mănăstirea Prislop în vederea fluidizării circulaţiei. În acest sens, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi să parcheze autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a evita blocajele.

În cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Dăruieşte o floare, nu da o palmă!

O campanie inedită împotriva violenţei asupra femeilor a fost declanşată ieri, în municipiul Deva. Şase poliţiste, îmbrăcate în uniformă de...

Sport week-end

Fotbal Liga a II-a, seria vest: etapa a XIV-a, sâmbătă, 27 noiembrie, ora 11.00: UTA Arad-Unirea Alba Iulia; FC Argeş-FC...

Înţeles de hunedoreni, demis de CFR

Tehnicienii hunedoreni au ezitat să dea cu piatra în Sorin Cârţu (foto) pentru ieşirea nervoasă din partida din Liga Campionilor...

Închide