Actualitate

Magazinele de vise, interzise în municipiul Hunedoara

Carmen Cosman

După ce în Petroşani şi Petrila, autorităţile locale au decis să interzică vânzarea plantelor etnobotanice, a venit rândul Primăriei Hunedoara să adopte o hotărâre similară. În Hunedoara, vânzarea acestor substanţe va fi interzisă la o distanţă mai mică de un kilometru faţă de şcoli, parcuri, lăcaşe de cult şi alte zone publice, potrivit unui proiect de hotărâre supus dezbaterii publice.

Amenzi între 3.000 şi 5.000 de lei

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de primarul municipiului Hunedoara, „Se interzice comercializarea substanţelor halucinogene, a oricărui tip de substanţe etnobotanice şi asimilate acestora, plante, prafuri si ceaiuri de acest fel şi în acest scop, cu efecte halucinogene, euforice, cât şi cu efect similar acestora, altele decât cele al căror regim juridic este reglementat prin legislaţia în vigoare, în orice formă ori ambalaj de prezentare, pe o rază de 1.000 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, spaţiilor destinate procesului de învăţământ, căminelor, internatelor, cantinelor, casei de cultură, clubului copiilor şi elevilor, bibliotecilor, gării, autogării, stadioanelor, bisericilor, lăcaşurilor de cult, parcurilor şi locurilor de agrement de pe raza administrativ – teritorială a municipiului Hunedoara”.

De asemenea, se propune anularea acordurilor şi autorizaţiilor de funcţionare , eliberate de Primăria municipiului Hunedoara, pentru agenţii comerciali care încalcă această hotărâre, iar pentru cei care vor continua să comercializeze plante etnobotanice în zonele menţionate sunt stabilite amenzi cuprinse între 3.000 de lei şi 5.000 de lei.

La ora actuală, în municipiul Hunedoara funcţionează două magazine care comercializează plante etnobotanice.

Petroşaniul şi Petrila au luat aceeaşi măsură

Sătui de numărul mare al ţinerilor care au ajuns la spital după ce au consumat sub diverse forme plante etnobotanice, edilii din Valea Jiului au decis să ia taurul de coarne. În primul rând, nu vor mai elibera autorizaţii pentru deschiderea unor magazine cu plante etnobotanice, iar în al doilea rând, cele deja existente vor rămâne fără autorizaţii de funcţionare. La Petroşani, edilii au postat deja, spre dezbatere publică, un anunţ în acest sens. „Pe site-ul Primăriei municipiului Petroşani, se află postat un anunţ de intenţie privind adoptarea unui act cu caracter normativ ce vizează interzicerea comercializării, distribuirii, fabricării său transmiterii substanţelor etnobotanice sa a altor substanţe cu caracter halucinogen. Până în dată de 17 decembrie, la acest anunţ de intenţie aşteptăm eventuale sugestii din partea celor interesaţi. În luna decembrie, în şedinţa de consiliu, acest proiect va fi pe masa Consiliului Local, în vederea adoptării”, a declarat Claudiu Cornea, viceprimarul municipiului Petroşani.

La Petrila, decizia a fost deja luată, în şedinţa de miercuri seara, în care s-a hotărât interzicerea funcţionării unor astfel de magazine pe raza oraşului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura