Mihai Leu, pe locul second la Super Rally Mangalia

25 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Campionatului Naţional de Super Rally a debutat sâmbătă cu prima etapă desfăşurată pe un circuit stradal în Mangalia.
Un număr de 30 de piloţi au luptat pentru victorie pe circuitul stradal cu o lungime de 3,75 de kilometri, iar în cele din urmă victoria i-a revenit francezului Jerome France, care a concurat pe un monopost Formula Renault, după un ”duel incredibil” cu pilotul hune­do­rean Mihai Leu (foto) (Radical) şi Costel Căşu­neanu (Skoda Fabia R5).
Costel Căşuneanu, campionul naţional en titre, a avut un timp mai bun decât al fran­cezului, însă a fost penalizat cu 3 secunde după ce a lovit o şicană de pe traseu, ma­nevră interzisă.
Câştigătorul etapei de la Mangalia a com­parat etapa de pe Litoral cu celebrul circuit stradal de la Monte Carlo: ”Chiar le-am arătat prietenilor mei din Franţa poze de aici şi au fost încântaţi de ceea ce s-a întâmplat.Am câştigat, dar asta nu mă transformă într-un favorit la titlu”.
Printre cei care s-au mai calificat în finală au fost sportivii Dani Oţil, Emil Ghinea, Aurelian Andronache, Istvan Beko, Ionuţ Moisii, Vlad Cosma, Zoltan Martincsek şi Vali Porcişteanu. Câştigător în 2019 la Mangalia, Oţil a fost al patrulea, însă s-a confruntat cu probleme tehnice pe parcursul etapei.
Pe lângă monoposturi şi prototipuri, fanii pre­zenţi au avut ocazia de a vedea în acţiune un Mini eletric, pilotat de Ciprian Lupu, dar şi o Dacia 1300, din cadrul proiectului Dacia Revival.
Următoarea etapă va avea loc în perioada 18-19 iunie pe străzile din Târgu Mureş dar în programul competiţional poate fi inclusă şi o etapă la Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Atleţii hunedoreni au spart gura târgului la Piteşti

Trei competiţii atletice reunite s-au des­fă­şurat pe parcursul a două zile pe noua pistă de atletism a Stadionului “Nicolae Dobrin”...

Tenismenele din România, la Strasbourg şi Paris

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea este prezentă pe tabloul principal de simplu al tur­neului de la Strasbourg, din Franţa,...

Când are loc Supercupa României la Fotbal

Comitetul Exe­cu­tiv al FRF a apro­bat, în şedinţa din 24 mai, data de dis­putare a Su­percupei României, programul com­­pe­tiţio­nal pentru...

Închide