Atleţii hunedoreni au spart gura târgului la Piteşti

Trei competiţii atletice reunite s-au des­fă­şurat pe parcursul a două zile pe noua pistă de atletism a Stadionului “Nicolae Dobrin” din Piteşti, zeci de atleţi din întreaga ţară, seniori, cadeţi, juniori fiind prezenţi la startul aces­tora. Este vorba de Cupa României pentru juniori, Campionatul Naţional de seniori – Etapa 1 şi Campionatul Naţional pentru pro­bele lungi, de 5.000 m şi 10.000 m pentru seniori şi tineret.

NU s-au putut antrena pe pistă
Reprezentanţii cluburilor din judeţul Hu­nedoara au înregistrat rezultate pozitive, de­mons­trând că au muncit cu ambiţie, chiar dacă această pandemie i-a oprit să se pregătească pe pista de atletism.
Florentina Marincu-Iuşco, legitimată la LPS Cetate Deva, a înregistrat o excelentă perfor­manţă la săritura în lungime cu o săritură care a măsurat 6m şi 73 cm. Andrei Deliu, de la SCM Deva, a câştigat fără probleme proba care l-a consacrat, cea de săritura cu prăjina, ter­minând întrecerile la 4 m şi 80 cm. Colega lui de club, Maria Claudia Florea, s-a clasat pe locul I la categoria tineret în proba de 1.500 m.
Dintre juniorii prezenţi la aceste întreceri reunite apreciem rezultatele obţinute de Adelin Pop, legitimat la CSS Hunedoara, situat pe podium la la 800 m şi 1.500 m juniori I, Roberto Apostol, legitimat la CS Ghelari, el fiind cel care a câştigat locul I în proba de 1.500 m şi locul II la 800 m juniori III. Spor­tiva Maria Sînzieanu (LPS Cetate Deva) s-a clasat pe locul III la triplusalt, probă adresată junioarelor III şi pe locul IV la săritura în lungime. Rezultate bune au fost şi pentru Ovidiu Nechita şi Lucas Cojocar (ambii CSS Hunedoara) la săritura în lungime şi pentru Georgiana Vede la triplusalt şi lungime.
De la LPS Cetate Deva amintim aici per­for­man­ţele obţinute de Eva Alzner la săritura în lun­gime, Eliza Enache la săritura în înălţime şi la lungime cele ale lui Denis Rostaş la 400 m şi 800 m. Juniorul Raul Manuel Dan (LPS Cetate Deva) se apropie de nivelul de pregătire so­li­citat pen­tru această perioadă de acumulări, el în­registrând timpi foarte buni în probele de 1.500 m şi 800 m la nivelul juniorilor I, probe în care a alergat alături de seniori.
Eric Rus (LPS Cetate) a urcat pe podium la 5.000 m juniori mici, iar Denisa Bota a ter­minat proba de 10.000 m pe podiumul de pre­mire la categoria tineret, desi ea este spe­cia­listă în probele de maraton si semima­ra­ton. Sorana Tuţu de la SCM Deva s-a clasat pe locul trei la 10.000 m marş junioare III.
De la CSS Hunedoara menţionăm rezul­ta­tele înregistrate de Delia Mihaela Florea, locul III la .5000 m marş şi de Mădălina Danciu, locul IV la 10.000 m marş.
La finalul acestei săptămâni, la Craiova sunt programate întrecerile Concursului Na­ţio­nal de primăvară pentru seniori şi tineret iar peste două săptămâni se va desfăşura la Cluj Napoca finala Campionatului Naţional re­zervat seniorilor şi tineretului (U23).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare