Halterofilele noastre au cucerit Taşkentul

25 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Sportiva română Andreea Cotruţa (foto) a cucerit două medalii de bronz la cat. 55 kg, luni, la Campionatele Mondiale de haltere pen­tru juniori de la Taşkent (Uzbekistan), com­petiţie de calificare pentru JO de la Tokyo. Cotruţa a obţinut bronzul la stilul smuls, cu 83 kg, după ce a ratat prima oară la 86 kg, iar la ultima tentativă a fost în­toarsă de juriu din motive regulamentare.
Andreea Cotruţa le-a devansat în cla­sa­ment pe Olga Ivjenko (Ucraina) şi Duygu Alici (Turcia), ambele tot cu 83 kg. Pe primul loc s-a clasat Kamila Konotop (Ucraina), 96 kg, iar a doua a fost belgianca Nina Sterckx, 90 kg.
La aruncat, Cotruţa a ocupat locul 4, cu 105 kg (a ratat prima încercare la 105 kg), fiind devansată de Konotop, 116 kg, Sterckx, 108 kg, şi Juliana Klarisa (Indonezia), 105 kg. Cotruţa a obţinut la total a doua medalie de bronz, cu 188 kg, aurul a revenit ucrai­nencei Konotop, cu 212 kg, iar argintul a fost adjudecat de belgianca Sterckx, 198 kg.
România are acum cucerite la aceste în­treceri patru medalii de argint, Cosmina Pană (cat. 45 kg – aruncat), Valentina Cam­bei (cat. 59 kg – smuls, aruncat şi total), şi două de bronz, obţinute de Andreea Cotruţa (cat. 55 kg – smuls, total).
Ultima reprezentantă a României la com­pe­tiţie de la Taşkent , Andreea Raluca Olaru, va evolua astăzi la categoria 64 kg.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mihai Leu, pe locul second la Super Rally Mangalia

Campionatului Naţional de Super Rally a debutat sâmbătă cu prima etapă desfăşurată pe un circuit stradal în Mangalia. Un număr...

Atleţii hunedoreni au spart gura târgului la Piteşti

Trei competiţii atletice reunite s-au des­fă­şurat pe parcursul a două zile pe noua pistă de atletism a Stadionului “Nicolae Dobrin”...

Tenismenele din România, la Strasbourg şi Paris

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea este prezentă pe tabloul principal de simplu al tur­neului de la Strasbourg, din Franţa,...

Închide