Gimnasta Simone Biles vrea şi la Paris în 2024

Multipla campioană olimpică şi mondială, gim­nasta americană Simone Biles (foto) a re­venit la finalul săptămânii trecute în com­pe­tiţiile oficiale şi pare pregătită să fie numărul unu la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la doi ani după ce a cucerit toate cele cinci medalii de aur la Campionatele Mondiale din 2019.
Simone Biles s-a clasat pe primul loc la in­di­vidual compus în concursul US Classic de la Indianapolis (Indiana), cu 58.400 puncte, ur­mată de Jordan Chiles (57.100 puncte) şi Kayla DiCello (56.100 puncte)
Cvadruplă medaliată olimpică cu aur, Simone Biles, a atras în mod special atenţia prin evoluţia sa în întrecerea de la sărituri, în cursul căreia a efectuat, în premieră pentru un concurs feminin, o săritură „Iurcenko” cu dublă rotaţie pe spate.
Campioana americană a repetat acest ele­ment în cursul şedinţelor sale de pregătire, încă de anul trecut dar a fost pentru prima oară când l-a executat într-un concurs oficial. Ea s-a declarat „încrezătoare” înaintea Cam­pio­na­telor Statelor Unite, programate între 3 şi 6 iunie, care vor fi urmate de selecţiile olim­pice americane, în perioada 24-27 iunie.
În vârstă de 24 ani, Simone Biles a cucerit cinci medalii la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, (patru de aur şi una de bronz) şi speră să-şi îmbunătăţească palmaresul în această vară, la Tokyo, ea declarând luna trecută, că nu exclude o participare la Jocurile Olimpice de la Paris, din anul 2024.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.