Politica si administratie

Guvernul Cîţu năruieşte speranţa românilor pentru un trai mai bun

Discursul cu surle şi trâmbiţe al actualei guvernări, precum că România are cea mai mare creştere economică din Uniunea Euro­pea­nă, se loveşte de realitatea pe care o tră­ieşte majoritatea românilor, aceea a scăderii puterii de cumpărare prin majorarea preţurilor.
De regulă, când vorbim despre o creştere economică ne bazăm pe creşteri de producţii sau creare de locuri de muncă, sau pe creşterea puterii de cumpărare. Din păcate, ac­tuala guvernare bifează minusuri după minusuri (minus 10% putere de cumpărare, minus 20% producţie agricolă, minus 7% producţie industrială, minus 100.000 de locuri de muncă) şi majorări de preţuri (16% la energie, 25% la gaze, 7,5% la apă, 10% la alimente) ceea ce contrazice aşa zisa creş­tere economică.
Un mediu economic stabil nu devalorizează moneda naţională şi nu îngheaţă pensii, sala­rii şi alocaţii de stat pentru copii. Politica nu se face doar în propriul interes, cu amatori la cârma instituţiilor cheie ale ţării, cu anti re­forme şi măsuri de austeritate.
Este dovedit deja că priorităţile coaliţiei de dreapta sunt altele decât interesul de ţară şi eşecul din Sănătate, cu consecinţe grave asupra sănătăţii pacienţilor cu afecţiuni non-covid lăsaţi fără acces în spitale, va fi urmat de eşecul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), refuzat deja de două ori de Comisia Europeană. Miniştrii Guvernului Cîţu au ajuns subiect de bancuri prin birourile de la Bruxelles şi, nici în ceasul al 12-lea, nu avem proiecte, nu avem reforme, nu avem ga­ranţii că România chiar va putea atrage bani la termen prin PNRR.
Guvernul Cîţu a fost mai preocupat de crea un plan mascat de austeritate pentru urmă­torii 5 ani, care include măsuri antisociale (îngheţarea veniturilor, reducerea puterii de cumpărare, falimentarea mediului de afaceri şi creşteri de taxe).
Guvernul Austerităţii vrea să meargă la Bruxelles, pentru aprobarea PNRR, cu un angajament oficial că va îngheţa toate sa­la­riile şi pensiile în următorii 3 ani şi va majora taxele, ceea ce înseamnă că puterea de cumpărare a românilor se va prăbuşi odată cu creşterea explozivă a preţurilor.
PSD nu va fi niciodată de acord cu măsurile care se îndreaptă împotriva tuturor românilor în timp ce clientela politică îşi umflă conturile prin intermediere, consultanţă şi comisio­nare.
Încă o dată, PSD a oferit Guvernului soluţii la cheie pentru realizarea PNRR, orientate pe dezvoltarea şi consolidarea economică a în­tregii ţări, soluţii care respectă întocmai ce­rinţele Comisiei Europene.
În finalizarea PNRR nu trebuie să se ţină cont de culoarea politică şi ar fi trebuit să existe un dialog între toate partidele politice, cu consultarea autorităţilor locale şi parte­ne­rilor sociali.
PSD doreşte ca banii europeni să ajungă la firmele româneşti, la fermierii români şi la comunităţile locale, astfel încât România să se dezvolte unitar şi cetăţenii să simtă că le sunt apărate toate interesele.

Ilie Toma,
deputat PSD Hunedoara

2 comentarii la „Guvernul Cîţu năruieşte speranţa românilor pentru un trai mai bun

  • Ia te uita cine vorbeste de asteritate, aceiasi indivizi expirati de la un partid plin de corupti si infractori, dar care s-au imbogatit gen Ilie Toma sau Cordel Nistorescu care traiesc bine mersi de ani de zile pe dat din gura, in timp ce judetul HD e unul dintre cele mai sarace din Ardeal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.