Medalii hunedorene la Europenele de aerobic

Ciprian Marinuţ

Gimnasta Delia Lăcătaru, legitimată la CNS CSS „Cetate” Deva, a devenit vicecampioană continentală de senioare, în proba de grup, iar Premia Matei, de la CSS Petroşani, a luat medalia de aur la grup şi pe cea de argint la trio, la categoria junioare. România a obţinut în total patru medalii la seniori şi cinci la juniori la Campionatele Europene de gimnastică aerobică, desfăşurate la Bucureşti.

La trântă cu Rusia
Cluburile hunedorene CNS CSS „Cetate” Deva şi CSS Petroşani au avut patru reprezentanţi la Campionatul European de gimnastică aerobică, desfăşurat la Bucureşti, la finalul săptămânii. Senioara Delia Lăcătaru, singura sportivă de la Cetate Deva, a obţinut medalia de argint în proba de grup (şase sportive), în care România a fost devansată de Rusia A (21.550 puncte) şi a întrecut trupele Rusia B (20.439), Franţa (20.350), Italia (20.331), Grecia (19.671), Ungaria B şi Ungaria A. Din echipa de grup a României a făcut parte, pe lângă Lăcătaru, şi Andreea Bogati, legitimată la Farul Constanţa, dar crescută la Cetate Deva.
Junioara Premia Matei, de la CSS Petroşani, a fost componentă a echipei de grup a României, care a cucerit medalia de aur şi a formaţiei tricolore de trio (trei sportive) medaliată cu argint. La grup, junioarele tricolore au devansat echipele Rusiei A şi B, Ungaria A, Italia A, Marea Britanie, Italia B şi Franţa. La trio junioare, campioană europeană a fost România A, pe doi s-a clasat România B, din care a făcut parte şi Premia Matei, iar pe locurile următoare au fost Rusia B, Spania, Ungaria B, Rusia A, Marea  Britanie A şi Ucraina B. În proba de juniori perechi, Dacian Barna şi Ionela Cimpoi, ambii de la CSS Petroşani, s-au clasat pe locul patru, după o pereche din Italia şi două din Rusia, ratând medalia de bronz la o jumătate de zecime.

Obiectiv depăşit
România a obţinut în total patru medalii la seniori şi cinci la juniori. Componenţii loturilor naţionale de juniori, care sunt antrenate de Ramona Iovan (Cetate Deva) şi Elena Becze (CSS Petroşani) au obţinut două medalii de aur (la grup şi trio, ambele feminin), două de argint (la individual feminin şi trio feminin) şi una de bronz (la individual masculin). La seniori, România şi-a trecut în cont două medalii de aur (trio masculin şi individual feminin), una de argint (perechi) şi una de bronz (individual feminin). „Rezultatele sunt peste obiectivul fixat de Federaţia Română de Gimnastică. Am punctat exact în probele în care ştiam că aveam şanse la medalii. Am dominat concursul la trio şi grup, unde contează enorm sincronizarea, efect ce se obţine prin muncă titanică la antrenamente. Am dovedit astfel că în cele trei luni de cantonament de la Deva, s-a muncit mult şi cu seriozitate. Performanţele celor două sportive hunedorene medaliate sunt deosebite şi sută la sută meritate. Păcat de perechea de la CSS Petroşani, care a ratat podiumul la o jumătate de zecime de echipa medaliată cu bronz, mai ales că ne doream o medalie la perechi”, a spus antrenoarea Ramona Iovan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.