Vremuri bune pentru comuna Hărău

Magdalena Şerban

Între scandalurile legate de autostradă, acuzaţii nefondate şi jocuri de culise, primul mandat al primarului comunei Hărău, Dorin Ioan Jibetean (medalion), se dovedeşte unul de bun augur pentru comunitate. Investiţiile susţin acest lucru.

Mai mult investiţii realizate
„În urmă cu trei ani, aveam drept perspectivă lucruri cu caracter funcţional, cum ar fi reparaţiile curente la şcoli şi finalizarea unor investiţii la acestea, aprovizionarea cu lemne pentru încălzire şi alte asemenea. Mai apoi, au urmat proiecte mai ample, care au început să schimbe faţa comunei. S-a investit în iluminatul public, fiind modernizat în întregime, din fonduri proprii. A fost amenajat terenul de fotbal din satul-centru, conform standardelor cerute de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, iar echipa comunei Hărău s-a clasat în anul 2010 pe locul 2 şi în anul 2011 pe primul loc, în cadrul Ligii a V-a din campionatul judeţean. În anul 2009, a fost asfaltat drumul din centrul satului Hărău, lucrare care va continua după finalizarea branşamentelor individuale la apă şi canalizare. Pe lista reuşitelor se află baza sportivă multifuncţională, care s-a construit în incinta şcolii generale din Hărău şi va avea program, în prima parte a zilei pentru elevi şi după-amiaza, pentru toţi ceilalţi iubitori de activităţi sportive. Ansamblul cuprinde un teren de sport complex (minifotbal, volei, handbal, baschet), cu împrejmuire corespunzătoare şi vestiare moderne. În vederea fluidizării accesului, se va deschide o alee din drumul judeţean, iar la intrarea în bază, va fi amenajată o parcare auto”, a precizat Dorin Ioan Jibetean, primarul comunei Hărău.

O agendă încărcată  şi la anul
De departe cea mai valoroasă investiţie este proiectul câştigat pe Măsura 322, în valoare de 8.200.000 de lei. „Aceasta cuprinde captarea a două izvoare (Bârsău şi Banpotoc), patru puţuri forate, patru rezervoare pentru înmagazinarea apei potabile şi reţeaua de furnizare a apei şi cea pentru canalizare, precum şi o staţie de epurare a apelor menajere, care poate deservi aproximativ 3.000 de persoane. Peste puţin timp, va avea loc licitaţia de atribuire a contractului pentru realizarea branşamentelor individuale. Vom aloca din bugetul local peste 800.000 de lei, cu toate că suma necesară pentru branşarea tuturor locuinţelor este mai mare. Ceea ce vreau să subliniez este că vom cuprinde toate solicitările oamenilor, punctual,  până la acoperirea integrală a lor”, a subliniat edilul comunei Hărău.
Promovarea unui centru de informare turistică  şi a unui program pentru regularizarea cursurilor de apă şi eliminarea riscului inundaţiilor în satele comunei reprezintă un plus la capitolul proiecte noi. Primăria s-a implicat încă de anul trecut, într-un demers de regularizare, decolmatare şi taluzare a cursului Văii Certejului, lucrare care s-a materializat în 2011. Iar, potrivit celor declarate de primarul Jibetean, pentru anul ce vine, agenda de lucru a edililor comunei se anunţă la fel de încărcată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.