Medalie de aur pentru Florentina Marincu-Iuşco la Internaţionale

Atleta Florentina Costina Iuşco (legitimată la LPS Cetate Deva, pregătită de prof. Nicolae Alexe), calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a câştigat proba de săritură în lungime din cadrul celei de-a 66-a ediţii a Cam­pio­natelor In­ternaţionale de atletism ale Româ­niei “Iolanda Balaş Soter ”, desfăşurate la finalul săptămânii trecute, pe Cluj Arena.

Vremea nu a ţinut cu sportivii
Sportiva din Deva este în grafic cu pre­gă­tirile pentru Jocurile Olimpice şi, în următoarea pe­rioadă, se va antrena în cantonamentul impuis de Federaţie, la Snagov, unde este stabilită bula de securitate pentru o parte din sportivii care vor face deplasarea la Tokyo.
Florentina Marincu Iuşco a câştigat proba de la Internaţionale cu o săritură care a măsurat 6,47 m, ea fiind urmată în clasament de Ioana Sabina Ştirbu (CSS Unirea Iaşi, CSM Oneşti) care a sărit 6,04 m şi de Carmen Cristina Toma (CS Rapid, CSM Craiova) cu 5,40 m, în condiţiile în care la Cluj Napoca vremea nu a fost favorabilă atletismului în aer liber.
Maria Claudia Florea (SCM Deva) a reuşit la aceste întreceri o dublă, cucerind probele de 1.500 m şi 800 m, demonstrând clar că ea ar fi fost cea care trebuia să reprezinte România la Campionatele Europene pe echipe des­fă­şurate în urmă cu două săptămâni tot la Cluj Napoca.
Tânărul Raul Manuel Dan (LPS Cetate Deva) s-a clasat pe locul IV în finala probei de 1.500 m, la câteva sutimi de secundă de podiumul de premiere şi pe locul V în proba de 5.000 m, unde a fost urmat de colegul lui de club, Eric Daniel Rus.
Junioara Petrina Pivniceru (dublă legitimare pentru CSS Hunedoara şi CS Ghelari) s-a clasat pe locul V în proba de 100 m, ea fiind cea mai tânăra participantă din finala probei iar Adelin Daniel Pop (CSS Hunedoara-CSM Vatra Dor­nei), Paul Andrei Solomia (CSS Hunedoara) şi Ionut Dorin Huţanu(CSS Hunedoara-CSM Dorna Vatra) s-au clasat pe locurile 6-8 în finala probei de 800 m.
La săritura în înălţime, Elisa Xandra Marisia Enache (LPS Cetate Deva) a încheiat com­pe­tiţia pe locul III cu o săritură care a măsurat 1,65 m, ea fiind urmată de Eva Natalia Eliza Alzner (LPS Cetate Deva) care a sărit 1.60 m. Proba a fost câştigată de Alesia-Maria Rengle (CN Mihai Eminescu Oradea, CSU Oradea), cu o săritură de 1,76 m.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.