Măsuri adoptate pentru reluarea campionatelor judeţene de fotbal

8 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, întrunit pe 5 iunie 2020, a adoptat o hotărâre legată de reluarea competiţiilor din campionatul judeţean.

La propunerea preşedintelui Comisiei judeţene de arbitri, Cosmin Danciu, s-a decis prelungirea termenului de organizare a cursului de formare arbitri din cadrul proiectului AJF Hunedoara pentru perioada 1- 30 septembrie 2020
S-a aprobat modificarea regulamentului competiţiilor fotbalistice prin efectuarea a cinci înlocuiri, în maximum 4 opriri ale jocului pe toată durata desfăşurării meciului, în competiţiile de Liga 4, Liga 5 şi Cupa României – faza judeţeană. În plus, cluburile participante în competiţie pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, pentru sezonul 2019-2020.
La solicitarea AS Universitatea Petroşani a fost aprobată retragerea din campionatul Ligii a IV-a a formaţiei amintite, deoarece se află în imposibilitatea reluării competiţiei, fără a fi luată vreo sancţiune sportivă sau financiară împotriva acestui club sportiv.
În unanimitate, au fost aprobate şi variantele de reluare a competiţiilor de Liga 4, Liga 5 şi Cupa României, respectiv:
Varianta 1 – (cu perioadă de desfăşurare 01 iulie-9 august), se va aplica doar dacă este posibilă organizarea competiţiilor sportive începând cu data de 1 iulie 2020, în situaţia în care condiţiile impuse de Guvernul României referitoare la testarea jucătorilor, staff-ului tehnic, staff-ului medical, personalului de suport implicat, arbitri/observatori nu vor fi condiţii obligatorii.
Varianta 2 – (cu perioadă de desfăşurare 15 iulie – 16 august 2020), se va aplica doar dacă este posibilă organizarea competiţiilor sportive începând cu data de 15 iulie 2020, doar în situaţia în care condiţiile impuse de Guvernul României referitoare la testarea jucătorilor, staff-ului tehnic, staff-ului medical, personalului de suport implicat, arbitri/observatori nu vor fi condiţii obligatorii.
Varianta 3- se va aplica doar dacă nu este posibilă punerea în aplicare a uneia dintre cele două variante enumerate mai sus, fiind aplicată doar în situaţia în care condiţiile impuse de Guvernul României referitoare la testarea jucătorilor, staff-ului tehnic, staff-ului medical, personalului de suport implicat, arbitri/observatori vor fi condiţii obligatorii şi după data de 15 iulie 2020 – cu îngheţarea campionatului în situaţia existentă la momentul întreruperii acestuia.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gimnastele din lotul naţional au revenit la Deva

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică a decis să reprogrameze Campionatele Europene de gimnastică artistică din acest an, în...

REPERE MEDICALE. Ameliorarea paraliziei cerebrale cu ajutorul celulelor stem

Paralizia cerebrală reprezintă un grup eterogen de afecţiuni care duc la o dizabilitate permanentă, non-progresivă a funcţiei motorii, care variază...

Noul sediu al RAR Hunedoara, blocat din motive politice?

Anul trecut, aleşii locali din municipiul Hunedoara au votat concesionarea unei suprafeţe de teren în Parcul Industrial. O suprafaţă de...

Închide