Gimnastele din lotul naţional au revenit la Deva

8 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică a decis să reprogrameze Campionatele Europene de gimnastică artistică din acest an, în luna decembrie, a anunţat forul, joi, pe site-ul său oficial.

Astfel, Europenele masculine de gimnastică artistică, programate iniţial la Baku, în perioada 27-31 mai, vor avea loc tot în capitala Azerbaidjanului, între 9 şi 13 decembrie. Întrecerile europene feminine, care trebuiau să se desfăşoare la Paris, între 30 aprilie şi 3 mai, vor avea loc tot la Baku, dar în perioada 17-20 decembrie.
Campionatele Europenele de gimnastică ritmică, prevăzute la Kiev, între 21 şi 24 mai, vor fi găzduite de capitala Ucrainei în perioada 26-29 noiembrie.
Formatul competiţiilor rămâne neschimbat, inclusiv locurile de calificare la JO de la Tokyo.
„Aceste decizii au fost luate având în vedere informaţiile disponibile din partea federaţiilor naţionale şi situaţia existentă în Europa în acest moment. Acum credem că este posibilă organizarea acestor evenimente în toamnă. Totuşi, European Gymnastics va continua să evalueze situaţia în lunile următoare, iar dacă siguranţa va fi în pericol, vom acţiona în consecinţă. Sănătatea gimnaştilor, a antrenorilor şi spectatorilor rămâne principala noastră preocupare’’, a declarat preşedintele European Gymnastics, Farid Gaibov.
În aceste condiţii, Federaţia Română de Gimnastică, cu acordul MTS a decis să aprobe relocarea componentelor lotului naţional de gimnastică, aflate în pregătire la Izvorani şi revenirea lor în Centrul de pregătire de la Deva, aici unde sunt cele mai bune condiţii de antrenament.
De duminică, fetele, însoţite de antrenorii Liliana Cosma, Nicolae Forminte, Florin Cotuţiu se pregătesc în sala de la poalele Cetăţii. Vom reveni pe marginea acestui subiect.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
REPERE MEDICALE. Ameliorarea paraliziei cerebrale cu ajutorul celulelor stem

Paralizia cerebrală reprezintă un grup eterogen de afecţiuni care duc la o dizabilitate permanentă, non-progresivă a funcţiei motorii, care variază...

Noul sediu al RAR Hunedoara, blocat din motive politice?

Anul trecut, aleşii locali din municipiul Hunedoara au votat concesionarea unei suprafeţe de teren în Parcul Industrial. O suprafaţă de...

Bulina neagră, 9.06.2020

Adrian Şerban, tânăr din Petroşani Pentru că a fost trimis în judecată sub acuzaţia de furt calificat, după ce, împreună...

Închide