Kaiac-canoe. Campionatele Europene de la Bascov se vor desfăşura la toamnă

Preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, Ioan Bîrlădeanu, a declarat, că ediţia din acest an a Campionatelor Europene, programată iniţial între 4 şi 7 iunie, la Bascov şi amânată ca urmare a pandemiei de coronavirus, s-ar putea desfăşura în septembrie sau octombrie, după ce federaţia continentală de specialitate va lua o decizie în privinţa acestei competiţii.

„Campionatele Europene sunt amânate, dar încă nu au fost reprogramate. Cei de la ECA ne-au cerut o sugestie de reprogramare, dar să vedem ce decid. Pentru că ediţia Campionatelor Mondiale de la Szeged a rămas în picioare şi se va desfăşura între 23 şi 27 septembrie. Aşa că Europenele de la Bascov vor avea loc, fie cu două săptămâni înainte de Mondialele de la Szeged, fie după. Deci ori vor fi la început de septembrie, ori la început de octombrie. Nouă ne-ar conveni în octombrie, dar decizia aparţine ECA“, a afirmat preşedintele.
Ioan Bîrlădeanu a precizat că în momentul de faţă doar cinci sportivi din lotul olimpic se pregătesc la Complexul Olimpic „Sydney 2000“ din Izvorani. El speră ca începând cu 15 iunie să se deschidă şi Complexul Naţional „Nicolae Navasart“ de la Snagov, acolo unde se antrenează în mod constant loturile naţionale de kaiac-canoe.
„În prezent ne pregătim la Izvorani cu sportivii calificaţi şi cei care au şanse de calificare la Jocurile Olimpice, în total sunt cinci. Sperăm să se dea drumul şi la complexul nostru «Nicolae Navasart» şi să mergem acolo şi cu loturile de tineret şi juniori. Voi avea zilele astea o întâlnire şi cu ministrul Tineretului şi Sportului să vedem când se poate deschide baza, pentru că acolo încă nu e igienizat, nu se îndeplinesc toate condiţiile de acum. Dar din 15 iunie se mai relaxează măsurile şi poate reuşim să ducem acolo toate loturile“, a explicat Bîrlădeanu. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.