Doi minori au ucis un câine, aruncându-l de la etajul zece

Maximilian Gânju

Doi minori de 11 şi 14 ani, din Vulcan, au aruncat un câine de pe acoperişul unui bloc de zece etaje din localitate pentru a se amuza. Un localnic care se ocupă cu salvarea câinilor fără stăpân, care locuieşte chiar în cartierul în care a avut loc incidentul de o cruzime fără margini, spune că patrupedul era foarte blând şi se juca cu copiii, astfel că i-a urmat pe cei doi minori.

”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că doi minori, în vârstă de 11 şi 14 ani, din municipiul Vulcan, au dus pe acoperişul blocului un câine, apoi l-au aruncat în gol. În momentul sosirii poliţiştilor la faţa locului, cadavrul câinelui nu se mai afla pe trotuar deoarece fusese aruncat la gunoi. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept”, a precizat IPJ Hunedoara.
Părinţii copiilor au fost amendaţi cu 100 de lei pentru că nu şi-au supravegheat odraslele. Deşi poliţiştii din Vulcan au întocmit un dosar de cercetare penală pentru cruzime împotriva animalelor, cei doi minori nu răspund penal. Cum câinele era unul fără stăpân, părinţii celor doi nu ar răspunde nici civil.
Nu este primul caz de cruzime asupra animalelor fără stăpân dusă la extrem. În urmă cu câţiva ani, un hingher din Vulcan a şocat ţara după ce a fost filmat cum a ucis cu lopata un câine pe stradă. Individul a scăpat nepedepsit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.