Mărtineşti: se va trece la acţiuni de dezinfecţie

23 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Primarii din întreaga ţară caută soluţii pentru a veni în sprijinul celor pe care îi reprezintă, făcând apel la o luptă comună împotriva COVID-19. La Mărtineşti, pe lângă măsurile de bază, se va face şi o dezinfecţie de către o societate de profil.
„Am întrunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a lua măsuri în ce priveşte pericolul generat de coronavirus la adresa populaţiei. Vrem să ne ferim, pe cât posibil. Ideea de scop comun nu trebuie să ne lipsească în toată această perioadă cât a fost decretată stare de urgenţă în România. O facem pentru noi şi pentru cei dragi nouă. Asta e ceea ce e musai să ne ghideze în acţiunile noastre. Vă îndemn să evitaţi locurile aglomerate şi socializarea în exces. Şcoala şi grădiniţa sunt închise, la fel şi căminele culturale şi locurile de joacă. Din 10 martie există o persoană izolată la domiciliu, fiind venită din străinătate. Ne-a ferit bunul Dumnezeu până acum. Mai sunt cinci şoferi de TIR cu plecări intercomunitare pentru care am solicitat răspuns celor de la DSP, dar ei au un regim special, alături de cei care asigură transportul de marfă. Deci îşi pot desfăşura activitatea, în continuare, sub auspiciile sanitare în vigoare. Am contactat şi o fimă specializată în dezinfecţie şi aşteptăm să-şi onoreze serviciul. Ne dorim să dezinfectăm punctele importante din satele aparţinătoare (staţii de autobuz, arealul din zonele circulate etc). La primărie se lucrează tot sub criteriile unui regulament prestabilit. Nu se mai intră prin birouri, ci reprezentantul fiecărui departament (de exemplu taxe şi impozite, agricol etc.) solicitat de către cetăţean iese la uşă şi rezolvă doleanţa omului. Au mănuşi şi soluţii dezinfectante, pentru prevenţie“, a spus Adinel Botescu (foto), primarul comunei Mărtineşti.
Acesta a afirmat că deşi nu s-a primit încă o adresă oficială, se ştie că reducerea acordată la plata taxelor şi impozitelor locale până la 31 martie, constând în 10 la sută, se va prelungi până la sfârşitul lui iunie. De asemenea, pentru o mai bună informare legată de noul virus, conducerea locală a recurs la promovarea îndemnurilor medicale prin afişe plasate la primărie şi în locuri de interes, dar şi pe adresa de Facebook a instituţiei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
În aşteptarea aparatului Real Time PCR

Consiliul Judeţean Hunedoara şi-a luat angajamentul de a cofinanţa achiziţia unui aparat medical Real Time PCR care va permite testări...

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, lucrează de acasă

Primarul Devei, Florin Oancea (foto), a revenit pe baricade, după ce a trecut, poate, prin cea mai grea încercare din...

Boxerii români se află în autoizolare

Turneul de box de calificare de la Londra a fost întrerupt după două zile de la debut din cauza coronavirusului....

Închide