În aşteptarea aparatului Real Time PCR

23 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Consiliul Judeţean Hunedoara şi-a luat angajamentul de a cofinanţa achiziţia unui aparat medical Real Time PCR care va permite testări ce depistează infecţiile cu SARS-CoV-2.
Astfel, prin realizarea testelor de depistarea virusului SARS-CoV-2 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, specialiştii în sănătate vor câştiga foarte mult timp în realizarea anchetelor epidemiologice.
„Rezultatele vor confirma în scurt timp cine este infectat cu acest virus, iar persoanele care au intrat în contact vor putea fi identificate şi izolate mult mai repede. Cu alte cuvinte, circuitul de transmitere a acestui virus va fi întrerupt mult mai devreme. Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţaţ că testarea cât mai rapidă a celor care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus este una dintre măsurile esenţiale pentru a împiedica răspândirea SARS-CoV-2. Aparatul Real Time PCR poate face până la 10-12 teste în acelaşi timp, iar timpul de analiză este de două ore şi jumătate. Valoarea aproximativă a dispozitivului este de aproximativ 500.000 de lei, iar achiziţia va fi făcută prin Ministerul Sănătăţii. La această oră sunt şapte centre în care se realizează testarea, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Craiova”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Hunedoara.
Potrivit managerului spitalului devean, Daniela Roşca, 10 la sută din suma necesară o asigură Consiliul Judeţean. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, lucrează de acasă

Primarul Devei, Florin Oancea (foto), a revenit pe baricade, după ce a trecut, poate, prin cea mai grea încercare din...

Boxerii români se află în autoizolare

Turneul de box de calificare de la Londra a fost întrerupt după două zile de la debut din cauza coronavirusului....

Barajele pentru CE de fotbal, în luna iunie

Comitetul Executiv UEFA, desfăşurat la Nyon pe data de 17 martie, a decis ca toate partidele interţări programate iniţial în...

Închide