Marius Surgent, deputat PNL, dă o veste mult aşteptată. Camera Deputaţilor a dat undă verde legii care normalizează situaţia paramedicilor SMURD

7 mai 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Camera Deputaţilor a dat undă verde programului-pilot care propune preluarea paramedicilor SMURD de către ISU. După ce va fi dezbătut în Senat, Cameră decizională în acest caz, proiectul de lege ar putea ajunge din nou pe masa preşedintelui pentru promulgare.

“Sper să aibă un parcurs cât mai rapid“
Camera Deputaţilor a adoptat, proiectul de lege care prevede preluarea personalului angajat, cu pregătire paramedicală, din cadrul echipajelor SMURD de pe raza judeţelor Arad, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu, de către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Deputatul liberal Marius Surgent, unul din iniţiatorii acestui proiect de lege, speră ca Senatul, care este Cameră decizională în acest caz, să-l supună votului cu celeritate, astfel încât situaţia paramedicilor SMURD să poată fi normalizată.
„Din păcate, această lege la care am lucrat împreună cu unul dintre colegi a avut un parcurs care a întârziat punerea ei în aplicare. Retrimis de preşedinte pentru reexaminare în Parlament, proiectul de lege a primit din nou undă verde din partea deputaţilor. Urmează ca senatorii să îşi exprime votul pe această propunere legislativă, după care legea să ajungă din nou pe masa preşedintelui pentru promulgare. Sunt convins că nici de această dată nu va fi nici un impediment în ceea ce priveşte votul în Senat şi sper ca legea să fie supusă dezbaterii de către senatori cât mai repede. Mai ales acum, când paramedicii SMURD au demonstrat cât sunt de necesari în situaţii de criză”, a declarat liberalul Marius Surgent.

Un pas legislativ important
„Despre situaţia paramedicilor SMURD din cele cinci judeţe, printre care şi judeţul nostru, s-a discutat foarte mult în această perioadă. Fiind unul din parlamentarii care au iniţiat acest proiect de lege, îmi exprim speranţa ca de această dată parcursul legii să fie unul cât mai rapid, astfel încât să rezolvăm această problemă, care din păcate a trenat de foarte mult timp. Aştept votul în Senat, după care promulgarea legii va fi doar o simplă formalitate, ea fiind pentru a doua oară pe masa preşedintelui, acum acesta fiind obligat să o promulge”, a concluzionat deputatul hunedorean.
Programul-pilot se desfăşoară pe o durată de cel mult un an de la data intrării în vigoare a prezentei legi. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea, considerând că o serie de dispoziţii sunt neclare. Deputaţii au respins însă obiecţiile preşedintelui. Camera Deputaţilor este prima Cameră parlamentară sesizată, iar Senatul este for decizional.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Vlad Paul spune:

  Sper că proiectul de lege precizează condițiile de preluare a unor persoane, conform normelor IGSU, respectiv: “1. Condițiile generale de recrutare a personalului Inspectoratului General pentru Situații de Urgenta, in vederea încadrării directe pe funcții de execuție sau trecerii in corp superior, sunt următoarele:
  a) sa aibă cetățenia romana si domiciliul in Romania;
  b) sa cunoască limba romana scris si vorbit;
  c) sa aibă capacitate deplina de exercițiu;
  d) sa fie declarați apt medical, fizic si psihic pentru încadrare in Ministerul Administrației si Internelor;
  e) sa aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduita admise si practicate in societate;
  f) sa nu aibă antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmărire penala ori de judecata pentru săvârșirea de infracțiuni;
  g) sa îndeplinească cerințele specifice ale postului scos la concurs (se detaliază in anunțul dat publicității de către unitatea organizatoare).”

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă al deputatului PNL, Lucian Heiuş. Misiune îndeplinită la SJU Deva

După o perioadă extrem de dificilă pentru judeţul Hunedoara, care se confruntă cu un număr foarte mare de contaminări cu...

Aţi văzut-o?

În data de 04.05.2020, poliţiştii Postului de Poliţie Vorţa au fost sesizaţi de un bărbat de 47 de ani, din...

Rănit după ce a lovit cu maşina un stâlp

Un bărbat de 47 ani, din municipiul Hunedoara, a ajuns la spital în urma unui accident rutier produs pe DN7,...

Închide