Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Delia Băda, este optimistă. Din octombrie, noul RMN va funcţiona!

     

 

         Peste câteva luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva va funcţiona un nou RMN,care va fi amplasat în locul unde până de curând a funcţionat secretariatul unităţii. Lucrările de amenajare au început deja.

Managerul spitalului devean, Delia Băda (medalion), susţine că, până în octombrie anul aacesta, noul RMN va fi pus în funcţiune. „Aparatul va fi achiziţionat prin Ministerul Sănătăţii şi Banca Mondială”, a spus aceasta.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva va avea, de la sfârşitul anului viitor, şi o Secţie de radioterapie, pentru bolnavii de cancer. Este vorba de o clădire nouă ce va fi construită în curtea unităţii medicale.
„Radioterapia este o metodă terapeutică importantă pentru afecţiunile oncologice. Investiţia este importantă pentru că pacienţii cu afecţiuni oncologice, la care este nevoie de această metoda terapeutică, trebuie să se deplaseze la alte spitale sau clinici universitare unde ajung să fie trataţi şi noaptea. În acest an am identificat locaţia, se va executa proiectul şi fundaţia,urmând ca investiţia mare, echipamentul de radioterapie,să vină prin Ministerul Sănătăţii”, declară dr. Ioan Demeter.Noul imobil va fi construit pe două nivele: demisol şi parter. În clădire vor fi amenajate saloane, cabinet de consultaţii, sală de radioterapie, simulator, camere tehnice şi grupuri sanitare.
Echipamentele necesare pentru radioterapie vor ajunge în dotarea unităţii medicale printr-un program naţional derulat de Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii. Noua clădire va fi construită cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.(Sorina Popa )

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 31.07.2019

Vorbesc gurile rele că se pregătesc mişcări importante într-o instituţie de pe la noi. Cică mai mulţi săgetaţi se bat...

Bulină neagră, 31.07.2019

Robert Valentin Kalanyos, cetăţean din Hunedoara

Bulină albă, 31.07.2019

Silvia Sfiringu, gimnastă, componentă a lotului de junioare de la Deva

Închide