Politica si administratie

Managerul Spitalului din Vulcan îl acuzã pe primarul Ile

05 gheorgheilevulcan02

Nicolle Ebner

 Prin intermediul unei scrisori deschise, adresate primarului Gheorghe Ile (foto), managerul Spitalului Municipal Vulcan, Alexandru Blaj, face cunoscut hunedorenilor
lipsa de comunicare şi dezinteresul edilului şef al municipiului faţă de problemele cu care se confruntă unitatea medicală, singura prioritate a primarului Ile fiind schimbarea din funcţie a managerului Alexandru Blaj.

Scrisoare deschisă
În scrisoarea deschisă, managerul interimar al Spitalului Muncipal Vulcan, îi împrospătează memoria primarului Gheorghe Ile, amintindu-i problemele pentru care a cerut ajutorul consiliului local, încă din toamna anului trecut, în două şedinţe de consiliu. „Nu există nici acum un contract prin care să ne fie date în administrare, conform HG 866/2002, spaţiile în care ne desfăşurăm activitatea, iar medicii care au ales totuşi să rămână la Spitalul din Vulcan nu au nici acum locuinţe de serviciu. Am reabilitat Secţia de Pneumologie din surse proprii, pentru că Primăria Vulcan a tratat cu indiferenţă posibilitatea de a face un proiect pentru accesarea de fonduri structurale. Nu ne-a fost acceptată nici rugămintea ca primăria să preia, măcar parţial, cheltuielile pentru utilităţi, aşa cum prevede Legea 95/2006”, se arată în documentul semnat de managerul Spitalului Municipal din Vulcan.

Schimbarea directorului…
Alexandru Blaj menţionează faptul că în cele 10 luni de când este director interimar al unităţii
medicale, primarul Ile nu a trecut niciodată pragul spitalului, „dovadă a dispreţului faţă de vulcănenii suferinzi şi greu încercaţi de situaţia socio-economică a zonei (…) dar chiar şi în aceste condiţii, colectivul nostru se mândreşte cu ceea ce face şi asta o dovedeşte creşterea adresabilităţii, dar mai ales, creşterea numărului de cazuri rezolvate ce depăşeşte cu mult contractul ce-l avem cu Casa Judeţeană de Sănătate”. Cât despre singura prioritate dovedită de primarul Ile vizavi de Spitalul Municipal din Vulcan, „dacă aceasta este schimbarea mea din funcţie, vă reamintesc că această decizie aparţine ministrului Sănătăţii şi, oricum, interimatul meu s-a prelungit destul de mult ca acest lucru să se întâmple cu, sau fără voia dumneavoastră”, mai specifică Alexandru Blaj.

…confirmată de edilul şef al municipiului
În replică, primarul Gheorghe Ile spune că managerul este un tip orgolios şi că nu era de datoria lui de edil şef să-l caute pe manager în biroul lui, ci a managerului să-l caute pe primar, la sediul primăriei. „Decât să trimită o scrisoare la presă, mai bine venea şi stătea de vorbă cu mine. Nu aşa se rezolvă problemele, dar oricum îl schimbăm. Este pus acolo interimar de către liberali şi odată cu schimbarea guvernului, trebuie să punem pe altcineva”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura