Sport

Şapte descalificaţi, un abandon şi 99 de temerari

11 x 2

Ciprian Marinuţ

Raliul “Transilvania Adventure Trophy”, cel mai tare concurs de off-road din Europa, care a început duminică la Deva, a făcut primele “victime” încă din start.
Dintre cei 106 bolizi 4×4 înscrişi la startul Raliului “Transilvania Adventure Trophy” şapte au fost descalificaţi, pentru că nu erau echipaţi corespunzător, iar unul s-a răsturnat în etapa prolog de la pădurea Bejan şi a abandonat. Echipajul Spaniei a avut şi el câteva probleme în etapa de la Bejan şi a pierdut timp preţios, dar a reparat maşina ulterior şi a continuat cursa. Drept urmare, doar 99 de echipaje au început cu adevărat “aventura”  celor cinci zile de “escaladări şi căţărări” pe traseele din munţii judeţului Hunedoara. Cele 99 de maşini au format 49 de echipe de Open şi Extrem. O echipă de francezi a rămas fără coechipieri, dar a insistat să participe aşa că va concura la clasa Open, alături de câte o echipă aleasă aleator în fiecare zi.

Costa pe trei după prima zi
Viceprimarul Devei, Cosmin Costa, a început cu dreptul concursul. Echipa sa (Toyota) ocupă locul trei la clasa open după prima zi de concurs, fiind devansată de echipele Austriei (Jeep Cherokee şi Mitubitshi) şi Greciei (Land Rover Defender si Jeep Rubicon). Echipa campioană a ediţiei trecute, la clasa open, Dorel Stanciu şi Stan Constantin, pe  Mercedes G şi Toyota sunt deocamdată pe locul patru. La clasa extrem, locul I este ocupat de echipa Austriei pe Suzuki Samurai, pe locul doi se află echipajul româno-italian ce concurează pe Mercedes G şi LandRover Defender, iar pe trei sunt olandezii ce aleargă pe Rover Defender.

Monitorizaţi prin GPS
Concurenţii vor străbate 1200 de kilometri prin Munţii Apuseni, Munţii Poiana Ruscă şi Munţii Metaliferi, porţia zilnică fiind între 60 şi 100 de kilometri, pe foste drumuri forestiere, unele nefolosite de peste 40 de ani. Monitorizarea întregului raliu va fi făcută prin sistem GPS, astfel că maşinile pot fi localizate prin satelit în orice moment. Finalul raliului este prevăzut pentru vineri, 10 iulie, în Deva, unde va fi organizată şi festivitatea de premiere.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.