Comunitate

Mâine, ultima zi de înscriere la Expoziţia de frumuseţe canină, la Deva

Magdalena Şerban

Aşa cum am arătat în ediţia de marţi a cotidianului nostru, Ştrandul Municipal Deva va găzdui în data de 23 septembrie, începând cu ora 10, Expoziţia de frumuseţe canină – C.A.C Deva. Evenimentul este organizat de Asociaţia Chinologică a Câinilor de Rasă a Judeţului Hunedoara, în colaborare cu Asociaţia Chinologică Română, Federaţia Chinologică Internaţională şi cu sprijinul Primăriei municipiului Deva. Astăzi, revenim cu informaţii mai detaliate despre această aşteptată expoziţie.
Potrivit lui Robert Spitzel, membru al echipei de organizare, este o expoziţie naţională, o acţiune care nu a mai fost organizată la Deva de circa un deceniu. Pentru cei interesaţi, interlocutorul nostru a precizat că debutul concursului se va face cu arbitrajul câinilor la ringuri, urmând concursurile speciale – Best baby, Best Puppy, Best Veteran, Best Junior, Cea mai bună pereche, Cel mai bun grup de creştere. De asemenea, va avea loc şi concursul Junior handler, în cadrul căruia fiecare copil îşi va prezenta companionul patruped.
Până acum sunt înscrişi 110 câini, din diferite rase. Mâine este ultima zi de înscriere, iar aceasta se face doar în sistem online, accesând site-ul www.achd.ro. Tariful este de 70 de lei pentru primul câine, iar dacă se va aplica pentru doi sau mai mulţi, se reduce la 70 de lei pe câine. La categoriile Baby, Puppy şi Veteran, tariful este de 50 de lei pentru un câine, iar participarea la concursurile speciale este gratuită. Trebuie precizat că va fi un reputat corp de arbitri format din Daniela Radu (RO), James Byrnes (IRL), Vasile Carol Papp (RO), Călin Simu (RO), Mihai Sînă (RO) şi Molnar Zsolt (RO).
Organizatorii subliniază că fără sponsori, ar fi fost imposibil ca expoziţia să se poată concretiza. Graţie unuia dintre ei, toţi câştigătorii vor primi mâncare pentru câini, evident, de calitate superioară, pe lângă cupe şi cocarde. Totodată, în baza numărului aferent cuponului de înscriere în competiţie, participanţii vor avea şansa să câştige un TV de ultimă generaţie, în urma unei tombole. De altfel, fiecare participant va pleca acasă cu câte o medalie personalizată.
Intrarea este liberă, aşa că sunt aşteptaţi să asiste la expoziţia-concurs un număr cât mai mare de iubitori de animale. Potrivit lui Robert Spitzel, se doreşte ca expoziţia să devină una de tradiţie, următoarea ediţie fiind programată în 24 septembrie 2018.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura