Încă un consilier judeţean liberal a demisionat din partid . Dorin Gligor: organizaţia judeţeană a PNL e marcată de un autism evident

13 septembrie 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

Aşa cum MESAGERUL HUNEDOREAN a anticipat, consilierul judeţean Dorin Gligor (foto) a demisionat, ieri, din PNL. Gligor a organizat, ieri, o conferinţă de presă, anunţând că pleacă din partid. Pe toată perioada conferinţei, Gligor a stat în picioare, spunând că e vorba de verticalitate şi, ca atare, nu s-a aşezat pe scaun.

Nu există competiţie
„Astăzi (n.r.-ieri) am demisionat din PNL. Am intrat în PNL în urmă cu 18 ani. Am crezut enorm în acest proiect politic, numit unificarea Dreptei româneşti. Românii ne-au apreciat pentru asta, dar ce-a urmat a făcut să nu mă mai regăsesc în această structură politică. Partidul e marcat astăzi de un autism evident, de lipsa competiţiei în interiorul partidului, de lipsa dialogului bazat pe argumente. Rămân fidel politicii de construcţie, politicii ca şi garant al sistemului democratic. Sigur, politica trebuie să fie motor al dezvoltării comunităţilor noastre şi nu un mecanism de frânare”, a spus fostul liberal.

„Avram Iancu a luptat pentru drepturile poporului, nu pentru funcţii”
„Toate aceste derapaje au fost sancţionate de electorat. Dar, electoratul ne-a dat un mandat ferm să facem opoziţie. Ce facem astăzi? O vasalitate faţă de PSD, o viermuială cu cei de la ALDE. Mă refer la organizaţia judeţeană Hunedoara a PNL. Or, nu mă mai regăsesc în acest mod de a face politică. Am apreciat mult radiografia făcută de Orban, preşedintele partidului, că PNL se macină în interior. Sper că preşedintele Orban le-a spus colegilor duminică, la Ţebea, că Avram Iancu a început lupta pentru drepturile poporului şi nu pentru funcţii. Colegii oricum nu au aflat decât că Avram Iancu a murit. Îmi pare rău că nu am putut să-i spun preşedintelui Orban, la Ţebea, că apreciez radiografia făcută de el. E pentru prima oară, în ultimii 20 de ani, când nu am participat la sărbătorile de la Ţebea, să mă închin memoriei lui Avram Iancu. Cred în obiective politice şi asta mă face să spun STOP unei construcţii politice care a abandonat orice urmă de obiectiv politic”, a declarat Dorin Gligor în conferinţa de presă.

Ovidiu Popa a dat startul
„Din acest moment nu mai sunt membru al PNL. Am crezut mult în unificarea Dreptei. Însă, în actuala construcţie politică, dialogul este imposibil, competiţia internă nu există, e un autism intern şi extern, nu sunt ascultaţi membrii, cetăţenii”, a adăugat Gligor.
La sfârşitul lunii august, consilierul judeţean Ovidiu Popa a anunţat că demisionează din PNL. El s-a înscris după câteva zile în ALDE Hunedoara şi va candida din partea acestui partid pentru funcţia de primar al municipiului Deva. Ieri, a fost rândul lui Dorin Gligor să părăsească PNL, el pierzând, astfel şi locul în Consiliul Judeţean. Următoarea pe lista PNL în CJ este Viorica Popescu. Întrebat dacă se va înscrie în altă formaţiune politică, Gligor a spus „astăzi, nu”.

„Nu s-a regăsit în noul PNL”
Liderul organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL, deputatul Lucian Heiuş, a declarat, după conferinţa de presă a lui Dorin Gligor: „După fuziunea PNL cu PDL, domnul Dorin Gligor nu a putut să se adapteze noului PNL. El nu a înţeles că modul lui de a face politică nu e la fel ca al noului PNL. Plecarea lui din PNL ascunde altceva. Scenariul meu este următorul: Dorin Gligor va candida independent la Primăria Deva, pentru a divide electoratul de dreapta şi pentru a sprijini PSD, iar apoi, după alegeri va fi recompensat cu un post de către administraţia locală”, a declarat deputatul Lucian Heiuş, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Un simplu cetatean spune:

  ……vrei primar?
  Ha..ha..ha….nu vei fi …esti o marioneta de a carui haturi trage Nistor cu tot PSD-ul.

 2. iovu spune:

  Poate macar asa sa tragi sperante ca istoria Paran se va repeta ! Te inseli insa !

 3. CHELSEA spune:

  Vrea si DOMNUL (CARE IN TOATA CARIERA SA LA PNL(nu in PDL,si prin alte *balti, pe unde a calcat),SA ARATE CONCRET UN *OBIECTIV,O PROPUNERE VIABILA,IN FAVOAREA PROMOVARII PLUS VALORII IN POLITICA LIBERALA *ORIGINALA, NU PRIN ALTE PARTIDE PE UNDE A TRECUT, FIIND COLEG CU BASESCU…), sa manince din porbagaj,cuDAEA, *CIOLAN DE PORK MANGALITA!!!, …., de *RASA(calitate),ce stim noi din PNL ?, *ciolanul si *traseismul politic, fac *piciorul frumos…..

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Handbalistele junioare din judeţ şi-au aflat adversarii din acest sezon

Campionatul naţional de handbal feminin pentru junioare va avea în acest sezon cinci echipe din judeţ. CSŞ Petroşani va avea...

Naţionala de futsal şi-a complicat misiunea de calificare la Euro 2018

Echipa naţională de futsal a României a remizat, scor 2-2, în partida tur a barajului de calificare la Campionatul European...

CNS Cetate Deva „s-a descotorosit” de o competiţie

Gruparea din reşedinţa judeţului a fost eliminată din Cupa României, după ce a fost învinsă pe teren propriu în turul...

Închide