Mai puțini șomeri, dar vine valul disponibilizaților CEH

O veste bună pentru hunedoreni! Rata şomajului a scăzut în judeţ faţă de lunile precedente, arată statisticile Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM).
Astfel, mai puţin de 5.300 de şomeri se află în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara. Rata şomajului în judeţ era, la sfârşitul lunii iunie, de 3,08 la sută, în scădere faţă de luna precedentă. Însă, odată cu disponibilizările colective din Cadrul Complexului Energetic Hunedoara, numărul şomerilor va creşte din nou.
Din totalul de 5.289 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Hunedoara, 2.502 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2.787 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1.742 şo­meri provin din mediul rural şi 3.547 sunt din mediul urban”, a informat AJOFM Hune­doa­ra. Şomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi, de 31 la sută, urmat de cei cu studii gimnaziale 25 la sută, iar 16 la sută au absolvit învă­ţă­mântul profesional sau şcoli de arte şi me­se­rii. „Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 649 persoane foarte greu ocupabile, 1.469 greu ocupabile, 2.090 mediu ocupabile, iar 1.081 sunt per­soane uşor ocupabile. Încadrarea într-o ca­tegorie de ocupabilitate se realizează ca ur­mare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a informat AJOFM Hunedoara. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.