Nadia Comăneci: „Eu n-am simțit vreodată acel «tremurici», dar soțul da și spune că e înfricoșător”

Fosta mare campioană, Nadia Comăneci (foto), a vorbit despre afecțiunea de care suferă Simone Biles, gimnasta americană care s-a retras din patru finale la Jocurile Olimpice, dar și despre situația României la gimnastică.
„Simone Biles e o mare campioană, care a făcut atâtea pentru sport. Acum e în dificultate, suferă, poate fi foarte periculos acel «tremurici» pe care îl are ea. Executând exercițiile risca să-și facă mult rău. Eu n-am suferit de aceste probleme, mi s-a în­tâm­plat să fiu distrasă în timpul unui exercițiu, dar nimic grav. Soțul meu (n.r. Bart Conner, dublu medaliat cu aur la Olimpiadă) a avut acest «tremurici», mi-a spus că e cu ade­vărat de speriat și apare când ești sub foar­te multă presiune. Corpul și mintea ta nu mai comunică. Simone a făcut bine că a vorbit despre asta în public, gimnaștii nu prea o fac. A făcut bine că a revenit, pentru că risca să rămână blocată psihic în acea frică. Încet, încet va prinde încredere”, a spus Nadia pentru Gazetta dello Sport.

„Noile generații sunt tot mai puțin expresive”
„Zeița de la Montreal” a vorbit și despre situația în care se află gimnastica în ziua de azi și a spus că are încredere în noul val de gimnaști români.
„În gimnastică se premiază tot mai
mult partea acrobatică și mai puțin cea artistică. Trebuie să ne reamintim că
se cheamă gimnastică artistică. Noile generații sunt tot mai puțin expresive.
Nu vă faceți griji în legătură cu România, vom fi la Paris cu gimnastele tinere. Muncim mult, eu din SUA le dau o mână de ajutor. Nu vă vom dezamăgi!”, a declarat Nadia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.