LUPTE LIBERE. Deocamdată, un singur luptător calificat la Olimpiadă

Niciunul dintre cei 13 luptători români care au participat la turneul preolimpic de la Buda­pesta nu a reuşit să obţină biletele pentru competiţia din această vară de la Tokyo.
Cel mai bun rezultat, insuficient însă pen­tru calificarea la Olimpiadă, a fost obţinut de Maxim Vasilioglo, medalie de bronz la categoria 74 kg. Foarte aproape de a urca pe podium s-a aflat şi Albert Saritov, la ca­tegoria 97 kg, care a fost învins cu 4-3 în me­ciul pentru medalia de bronz, de germanul Erik Sven Thielle.
Următorul turneu care poate asigura calificarea la Jocurile Olimpice va avea loc la Sofia, în perioada 6-9 mai.
Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat că şanse mai există, dar a subliniat că luptătorii tre­buie să înţeleagă că în acest sport este ne­voie de “de caractere puternice, nu e de pi­soi”. „Am un gust amar după atâta muncă şi im­plicare. Sportivilor le-am oferit absolut toate condiţiile posibile şi imposibile. Iar la Sofia va fi totul sau nimic. Eu nu mi-am pierdut spe­ranţa, sunt ferm convins că ne vom prezenta altfel acolo. Ar fi păcat ca o generaţie atât de fru­moasă la toate stilurile, cu rezultate deose­bite în ultimii ani, cu medaliaţi la cam­piona­tele europene, mondiale şi Jocuri Olim­pice, să încheie acest ciclu olimpic cu ase­menea neîm­pliniri. Deci sunt convins că la Sofia şi spor­tivii, şi antrenorii, inclusiv eu mă voi prezenta altfel. Ar mai trebui şi scuturaţi un pic. Şi asta o să facem de acum înainte. Care vrea să facă performanţă, care nu, să meargă acasă să croşeteze, să picteze. Să în­ţeleagă că sportul luptelor e pentru caractere puternice, nu e pentru pisoi”, a afirmat pre­şedintele.
Răzvan Pîrcălabu a menţionat că Biroul Fe­deral va analiza atât prestaţia sportivilor, cât şi a antrenorilor de la loturi şi se vor lua şi nişte decizii care să-i trezească pe unii din­tre aceştia . Este cert că se vor face câteva mo­dificări în loturi la anumite categorii.
Până acum, România are o singură lup­tă­toare calificată la JO de la Tokyo, pe Alina Vuc (cat. 50 kg), cea care şi-a asigurat par­ticiparea prin medalia de argint câştigată la Campionatele Mondiale de la Nur-Sultan (Kazahstan) din 2019.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
RUGBY. Stadionul Arcul de Triumf operaţional de la 1 mai

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak a declarat că instituţia pe care o con­duce "se luptă" în acest moment să

FOTBAL. România U21 – Olanda U21, astăzi la Budapesta

Partida din programul Campionatul Euro­pean de Fotbal U21 se va juca în această seară de la ora 22:00. Până acum,

ATLETISM. Andrei Răzvan Deliu, pe podium la naţionalele de sală

Întrecerile Campionatului Naţional de Probe Combinate, desfăşurate recent la Bu­cu­reşti, a mai adus o medalie pe lângă cea câştigată recent

Închide