RUGBY. Stadionul Arcul de Triumf operaţional de la 1 mai

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak a declarat că instituţia pe care o con­duce “se luptă” în acest moment să obţină avizele de funcţionare a Stadionului Arcul de Triumf, care speră ca va fi operaţional de la 1 mai.
„Noi ne zbatem pentru avize în momentul actual şi ne planificăm ca la 1 mai să îi dăm drumul, cam ăsta ar fi termenul. Eu vreau să dăm drumul atunci când suntem pregătiţi şi cu hotelul, şi cu recuperarea, şi cu stadionul, cu toate, ăsta este planul”, a afirmat Eduard Novak.
Referitor la nemulţumirile echipei naţio­nale de rugby, care este obligată să se antre­neze pe terenuri precare, Novak a spus că nu este vorba de rea-voinţă, ci de respectat legile în vigoare: “Noi ne zbatem pentru avize, totuşi un stadion care trebuie intabulat, trebuie cadastru, trebuie viza de la pompieri, o grămadă de chestii. Nu e ca şi cum s-a construit şi gata. Pot veni nemulţumiri, dar hai să fim serioşi, trebuie să luăm în considerare legile şi birocraţia din România. Noi ne luptăm pe toate fronturile ca să obţinem avizele, nu e vorba de altceva”.
Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a criticat săptămâna trecută decizia privind preluarea stadionului Arcul de Triumf de către Ministerul Tin­e­re­tului şi Sportului şi condiţiile precare de pregătire pe care le are naţionala României pe terenurile din complexul sportiv Dinamo. El a afirmat că naţionala României este obligată să se antreneze în noroi şi în sălile de forţă din mall-uri, pentru că nu are acces la arena nou construită.
În următoarele partide din Rugby Europe Championship, România va întâlni Georgia (27-28 martie, în deplasare) şi Belgia/ Olanda (3-4 iulie, acasă).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FOTBAL. România U21 – Olanda U21, astăzi la Budapesta

Partida din programul Campionatul Euro­pean de Fotbal U21 se va juca în această seară de la ora 22:00. Până acum,

ATLETISM. Andrei Răzvan Deliu, pe podium la naţionalele de sală

Întrecerile Campionatului Naţional de Probe Combinate, desfăşurate recent la Bu­cu­reşti, a mai adus o medalie pe lângă cea câştigată recent

HANDBAL FEMININ. Meci greu de calificare pentru mondialul din Spania

Echipa feminină de handbal a României va înfrunta formaţia din Macedonia de Nord în barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial

Închide