Comunitate

Luncoiu de Jos: Liber la casare! Cei care vor să primească stimulentul de 3.000 de lei, invitați să se înscrie în Programul Rabla Local

Magdalena Șerban

La nivel național, prin programul Rabla Local din acest an, derulat de Ministerul Mediului – Administrația Fondului pentru Mediu și conducerile publice care au dorit să se implice, proprietarii de mașini uzate, mai vechi de 15 ani, au posibilitatea să le caseze, primind un stimulent de 3.000 de lei. AFM a aprobat pentru comuna Luncoiu de Jos o finanțare în valoare de 96.000 lei, echivalentul a 40 de au­to­turisme care îndeplinesc condițtiile prevăzute.

Principiul de câștig: primul venit, primul servit
„Anunțăm cetățenii că înscrierile se fac exclusiv pe site-ul www.afm.ro, data limită fiind 31 august, ora 16.30 sau până la epuizarea bugetului alocat. Cei interesați au nevoie de cont creat on­line, pe numele solicitantului, carte de identitate sau buletin si serie șasiu pen­tru autovehiculul uzat. După înscriere, AFM va transmite lista cu persoanele fizice înscrise către noi, iar ulterior, per­sona fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei. Apoi, după semnarea contractului de finanțare cu UAT COMUNA LUNCOIU DE JOS, persoana fizică va casa, va radia din circulație și din evidența fis­cală auto­vehiculul uzat și va beneficia de sti­mulentul de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din fondul pentru mediu și 600 de lei sustinuți din bugetul local). In­struc­tiunile privind înscrierea sunt de­ta­liate pe site, la link-ul https://www.afm.ro. Reamintim că o condiție impusă este ca timp de trei ani de la obținerea ba­nilor să nu își cumpere o mașină cu normă de poluare mai mică de EURO 5”, a anunțat Călin Dud (foto), primarul din Luncoiu de Jos. Programul Rabla Local e o inițiativă prin care deținătorii de mașini cu o vechime de peste 15 ani au șansa de a le casa, fără a fi nevoiți să achiziționeze un vehicul nou, printr-un sistem de recompensare. Evident, exis­tă și condiții de îndeplinit. Spre ex­em­plu, autovehiculul trebuie neapărat să fie înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei Luncoiu de Jos, în cazul de față. La data solicitării acordării stimu­lentului pentru casare, acesta trebuie să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației. Să aibă normă de poluare Euro 3 sau inferioară și să conțină componentele esențiale (motor, transmisie, tren de ru­lare, caroserie, șasiu, precum și echi­pamente electronice de gestionare a funcțiilor și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fa­bri­cație). Proprietarii trebuie să aibă do­miciliul sau reședința în raza teritorială unde aplică, să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și con­tri­buțiilor către bugetul local și cel de stat, să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului și să nu folosească aceeași mașină pen­tru a obține alte finanțări din alte pro­grame.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura