Lucrătorii din Penitenciarul Bârcea Mare-Deva au protestat, ieri, în faţa închisorii . „Lege pentru toţi, nu doar pentru hoţi!”

15 mai 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Lucrătorii de la Penitenciarul Bârcea Mare-Deva au protestat, ieri, timp de mai multe ore, în faţa puşcăriei, cu vuvuzele şi pancarte pe care scria ”Lege pentru toţi, nu doar pentru hoţi!, Drepturi avem, dar nu le vedem!. Sindicaliştii au cerut demisia guvernului, strigând ”Jos, jos, jos, guvern mincinos”.

”Nu cerem decât drepturile noastre”
”Suntem 150 de persoane care protestăm, nemulţumite de nepăsarea celor care ne guvernează. Am început de o lună acţiunile de protest, dar nu ne bagă nimeni în seamă. Alături de noi sunt colegi de la penitenciarele din Aiud, Tg.Jiu, Codlea. Fondul de salarii este asigurat doar în proporţie de 80 la sută. Nu ni se plătesc voucherele de vacanţă. Deţinuţii sunt recompensaţi pentru o lună de puşcărie cu şase zile câştig. Noi lucrăm în aceleaşi condiţii ca şi ei şi nu cerem decât să ni se asigure drepturile. Este un protest atipic, nu cerem măriri de salariu”, a spus Nicolae Grosu, preşedintele Sindicatului Independent ”Vulturul”.

Un milion de ore suplimentare neplătite
”Protestăm pentru că nu ne dau banii pentru orele suplimentare efectuate. Sunt peste 10.000 de ore suplimentare efectuate de la începutul acestui an la nivelul Penitenciarului Bârcea Mare-Deva pe care nu ni le-au plătit. Protestăm pentru voucherele de vacanţă, pentru condiţiile de muncă rudimentare, inumane.Schema de personal este foarte redusă în prezent şi nu putem asigura toate misiunile care trebuie executate în interiorul şi în exteriorul penitenciarului. Protestăm pentru drepturile noastre, pentru faptul că guvernul nu a acordat sume bugetare şi pentru sistemul penitenciar, pentru orele suplimentare care nu au fost plătite – iar la nivel naţional sunt peste un milion de ore suplimentare neplătite, ceea ce generează o muncă forţată. Protestăm pentru un statut al poliţistului de penitenciare, care a fost solicitat să fie modificat din anul 2004. Schema de personal este acoperită 80 la sută, iar în sectorul operativ este de circa 70 la sută. Facem pază cu deţinuţii din cauza lipsei de personal”, susţine Andrei Gheorghiţă, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare-filiala Deva.

Refuz în masă
”Continuă acţiunile din sistem. Trebuie să se ştie că, în schimbul celor care nu au vrut să mai facă ore suplimentare, au venit oameni care nu sunt pregătiţi să gestioneze corect situaţiile. Dacă nu se rezolvă cererile noastre, refuzul de a presta orele suplimentare va fi unul în masă, iar penitenciarele nu vor mai putea asigura personalul astfel încât să funcţioneze în condiţii de siguranţă”, a declarat Dorin Şchiopu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Marcel spune:

    La munca ba puturosilor. Și asa aveți salarii prea grase. De alte facilități nici nu mai zic. Cine va conduce? Sifonul de Crișan? Jigodiilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunt Finante

Lovită pe trecerea de pietoni

O femeie, de 38 de ani, din Simeria, a avut mare noroc şi a scăpat cu răni uşoare. Ea a...

I-au mai scăzut din pedeapsă

Recidivistul care a bătut un bătrân şi apoi l-a buzunărit, în urma apelului a obţinut o scădere din pedeapsa totală....

Închide