Locuri de muncă în Spania, la cules de fructe

16 martie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

   Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida, Spania, oferă 150 de locuri de muncă în agricultură. Acest grup de firme este compus din mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor.

     Muncitorii vor lucra în câmp la cules fructe şi curățat de pomi. Cei care vor lucra în fabrică vor aranja fructele în lăzi și caserole. Cele 150 locuri de muncă sunt împărţite astfel, 100 de femei pentru munca în câmp și ambalat în depozit, iar 50 de bărbați pentru muncă în câmp, un șofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă, care are categoria D + atestat şi doi șoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit, aceştia au nevoie de categoria C + E și atestat, plus încă doi tractoriști. Limba străină sau spaniola nu sunt solicitate de angajator. Salariul este de 6.25 euro brut/oră, pentru lucrul în câmp, şi 5.96 euro brut/ora, pentru lucrul în fabrică.

      Transportul dus-întors în Spania, îl plătește muncitorul. Locuință şi utilitățile, plus alte cheltuieli, sunt reținute direct din salar, adică 10% în primul an și în al doilea an 5% din salariu. Locuințele au o zonă comună de spălătorie și bucătării. Familile vor beneficia de camere separte în care să locuiască. Angajaţii vor primii un set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual, însă acesta dacă este pierdut trebuie plătit. Contractul de muncă se semnează în Spania, după înscrierea în sistemul de securitate socială şi obținerea NIE. Durată contractului este din aprilie până în septembrie, a acestui an, dar există posibilitatea de prelungire a contractului până în luna noiembrie.

       Persoanele cu domiciliul în județul Hunedoara care vor să aplice şi corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES, Andrea Pleşa din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, la numărul de telefon 0755999913, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru muncă în străinatate se realizeaza pe baza următoarelor documente: cererea tip care se completează la sediul agenției, copie a actului de identitate, CV, adeverință medicală cu “apt pentru muncă”. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 31 martie. (Adriana Clej)

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. prosti spune:

    cine ii fraier sa mearga pe salarul ala de mizerie?

  2. gabi spune:

    nuvreti voi sa vi le culegeti la 3 euro net pe ora .nici macar700 euro pe luna .aveti nevoie de sclavi .castiga intotdeauna intermediarii.ne-am saturat de excroci.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ajunge în închisoare pentru că nu s-a conformat controlului judiciar

Hunedoreanul Ioan Bolfa (foto), care a dispărut după ce a fost condamnat în 2001 la opt ani de închisoare pentru...

Minor dispărut după ce a lăsat un bilet care a îngrozit familia adoptivă

Cosmin-Alexandru Munteanu (foto), în vârstă de 15 ani, este căutat de poliţişti după ce a fost dat dispărut de custodele...

Judecat pentru tentativă de omor

Un bărbat din municipiul Hunedoara, în vârstă de 78 de ani, Florea Cismaru, a ajuns în situaţia să fie tras...

Închide